Acum citesti
RockShox (re)lansează furca Pike acum pentru Dirt Jump

RockShox a relansat furca Pike special gândită acum pentru dirt jump. Multă lume şi-a dorit ca această furcă să fi fost de la bun început bună şi pentru această disciplină aşa că acum iat-o! Mulţumită noului şasiu noua furcă Pike era deja una foarte bună pentru dirt jump, iar acum, mulţumită câtorva reglaje specifice Pike poate fi furca perfectă pentru DH, 4X sau slopestyle.

Întrucât acest model este gândit special pentru DJ, Pike va fi disponibilă doar în versiunea pentru roţi de 26 inch dispunând de curse de 100 sau 140 mm. Furca nu a trebuit să fie mult modificată pentru a răspunde cerinţelor de la DJ. Pike utilizează un hollow forged crown (coroană goală pe interior), ţevi superioare conice din aluminiu de 35mm cu vopsea fast black şi ax 15mm Maxxle Ultimate. Acest Maxxle Ultimate este acelaşi lucru cu Maxxle Lite de la Pike însă de acum înainte se va numi Ultimate pentru a nu exista confuzii cu Maxxle Lite folosit la cross country.

_sablon stiri

La interior însă există câteva modificări specifice pentru dirt jump. Amortizorul Charger a fost reglat să absoarbă şocurile mari dispunând de o setare în plus pentru extra rigid. Apoi cartuşul Solo Air a fost şi el modificat pentru dirt jump. Partea superioară Solo Air pentru furca de 100mm dispune de progresia bottom out echivalentă cu cea a furcii standard Pike la care s-au adăugat 5 distanţiere. În plus mai poţi adăuga încă 3 distanţiere pentru şi mai multă progresie. Acest aranjament permite furcii să rămână suplă la şocurile mici fără a consuma întreaga cursă atunci când aterizezi puţin mai din scurt la următorul tău jump. Celelalte setări rămân, precum reglajul pentru compresie la viteză mică şi cel pentru revenire Rapid Recovery.

64902-copy

Singura problemă ar fi faptul că furca vine doar cu ţeavă steerer conică. Totuşi acest lucru va reduce puţin din greutate permiţând furcii să aibă doar 1845 g în versiunea de 100mm cu steerer conic de 265mm şi ax de 15mm.

Preţul recomandat de vânzare va fi de 786 Euro şi va fi disponibilă pe piaţă din Iulie 2014.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + 5 =