Acum citesti
Salsa devine mai uşoară şi mai rigidă cu Spearfish şi Horsethief din carbon

Acum un an Salsa Cycles a lansat noile Spearfish şi Horsethief full suspension. În timp ce Spearfish era deja pe piaţă deja de ceva vreme ambele biciclete au beneficiat de sistemul concentric Split Pivot dropout al lui Dave Weagle. Sistemul permitea o suspensie eficientă în timpul pedalării chiar şi în timpul frânării. Spearfish şi Horsethief, dotate cu furci de 80 şi 120mm, au fost foarte populare încă de când au fost lansate.

Pentru 2015 ambele biciclete primesc un update major în ceea ce priveşte materialul. Cadrele vor fi acum din carbon, pentru triunghiul faţă şi seat stays, în timp ce ţevile chain stay rămân din aluminiu. Spearfish era deja o bicicletă uşoară, însă acum, mulţumită cadrului din carbon, va fi cu 220g şi mai uşoară. Pe de altă parte Horsethief, care este mai solidă, obţine o reducere de greutate de 340g. Însă în afară de un colier mai mare la tija de şa cadrele sunt identice cu cele din aluminiu.

Începând cu vârful de gamă, Salsa Spearfish Carbon RS1 are un preţ de 6.899$ însă va fi disponibilă şi opţiunea doar pentru cadru la 2.499$. Echipare este Sram XX1/X01 cu frâne Sram Guide RSC, iar greutatea pentru mărimea de 20” este de 10,93 kg.

Salsa-Spearfish-carbon-RS-1

Avem suspensie RockShox peste tot, iar furca RockShox RS-1 (inversată) este reglată pentru 100mm. Jantele sunt Stan’s NoTubes Crest cu butuci Sram şi anvelope Schwalbe Racing Ralph 29×2.2. Spatele este amortizat de Monarch RT3 LM3 S 380.

Ceva ce nu vei găsi pe varianta din aluminiu însă prezentă la carbon este montantul schimbătorului faţă care este detaşabil. În cazul în care vrei să-ţi pui transmisie 1x poţi demonta acest montant găurile rămase putând fi acoperite cu un capac. Obţii astfel o estetică mai frumoasă. O altă noutate pentru 2015 este legată de piesele suspensiei spate care au fost îmbunătăţite pentru a deveni mai rezistente şi mai uşor de întreţinut. În condiţii normale de utilizare vechiul şurub T25 era mai mult decât suficient însă în timpul testelor de uzură accelerată au aflat că un şurub de 15mm este mult mai bun pe termen lung. Noile biciclete dispun de această modificare, iar pentru modelele 2014 exista kituri de upgrade.

Celalalt model din carbon din seria Spearfish este Blaze Orange Carbon 1. Bicicleta este echipată cu furcă Fox F29 CTD Performance şi shock Fox CTD Performance cu boost valve la care se adaugă echipare Shimano XT în mare parte cu excepţia pinioanelor care sunt SLX şi angrenajului pedalier care este Sram S2210 carbon cu 22/34T. Spearfish Carbon 1 are preţul de 4.899$ având o greutate de 11,61 kg pentru un cadru de 20 inch.

Salsa-Spearfish1

Salsa Horsethief primeşte acelaşi tratament din carbon ca Spearfish însă, de vreme ce acest model este construit să fie mai solid, cadrul din carbon pentru Horsethief pierde mai mult din greutate, mai exact 340g. La fel ca la Sperfish, Horsethief are triunghiul faţă şi ţevile seat stays din carbon cu ţevi chainstays din aluminiu 6066-T6 plus suspensie Split Pivot.

Salsa-Horsethief-carbon1

Întrucât Horsethief este gândit pentru ture mai agresive, cadrul dispune de câteva specificaţii în plus cum ar fi rutare internă pentru tija de şa, protecţie pentru ţeava downtube din carbon şi alt montant pentru shockul spate. Cu excepţia cablului schimbătorului spate care este intern pe lungimea ţevii chain stay, restul de cabluri sunt la suprafaţă.

Modelul de top Horsethief este echipat full XTR cu transmisie 2×11. Suspensia este asigurată de Fox F29 Factory FIT Kashima cu 130mm cursă faţă şi Fox CTD Factory Adjust Boost Valve, Kashima pentru cursa spate. Preţul este de 6.899$ pentru întreaga bicicletă sau 2.499$ doar pentru cadru. Deşi acest model este cel mai scump nu est şi cel mai uşor având 12,3 kg pentru mărimea de 18”.

Salsa-Horsethief2-carbon1

Cel mai uşor Horsethief din gama este Carbon 1. Chair şi cu un cadru de 20” acesta cântăreşte 12,2 kg. În plus este mai ieftin preţul fiind de 4.899$. Culoarea cadrului Carbon 1 pare a fi neagră la început însă în soare vei vedea strălucirea violet. Pentru Carbon 1 avem suspensie RockShox cu furcă RS Revelation RCT3 130mm şi RS Monarch RT3 LL3 s 32o pentru spate.

Separat faţă de variantele din carbon există şi modelele din aluminiu Salsa Spearfish 2 la preţul de 3.399$ şi Salsa Horsethief 2 la preţul de 3.399$.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − six =