Acum citesti
Muc-off vinde lanțuri tratate Nanotube Speed Film Optimised

Muc-off-nanotube-chain-in-panUneori tehnologia profesioniștilor ajunge și la îndemâna noastră, a amatorilor. Astfel, cei de la Muc-off au decis să ne pună și nouă la dispoziție formula lor super-performantă de lubrifiant pentru lanț creată special pentru încercările de stabilirea a recordului orei de către Bradley Wiggins!

Pentru a beneficia de aceasta, trebuie cumpărat un lanț Shimano, SRAM sau Campagnolo care este tratat manual cu pelicula Nanotube Speed Film Lubrication în laboratoarele Muc-off. Astfel, oricine poate să aibă pe bicicletă ”cel mai rapid lanț din lume”, după cum se laudă producătorul. Tratamentul funcționează atât pe vreme uscată cât și pe vreme umedă și are o durată de viață mult mai multă decât lubrifianții simpli din comerț. Lanțul se livrează gata de montare!

Procesul de tratare a lanțului este mult mai complex decât pare. Fiecare lanț este lubrifiat iar apoi este testat și rulat sub tensiune. Între timp, sunt făcute măsurători cu mașina specială Chain Lube Optimization Dynamometer pentru a asigura performanța maximă. Lanțul este apoi curățat cu ultrasunete în mai multe metode iar apoi formula Nanotube este aplicată din nou manual. Abia după aceea lanțul este gata să vă servească în concurs.

Lanțurile astfel tratate pot fi folosite atât la șosea cât și pe velodrom, la triatlon sau la MTB. Lubrifiantul este proiectat să reziste în orice condiții, așa că noroiul nu ar trebui să fie o problemă. Acesta respinge umiditatea la fel de bine ca și formula Hydrodynamic Lube dar folosește și aditivi Nanotube pentru o ungere superioară, rezultatul fiind o îmbunătățire de 6 W.

Tratamentul rezistă în jur de 650 km pe uscat sau 400 km pe noroi fără a exista pierderi sesizabile de performanță!

Este disponibil și tratamentul separat Nanotube Speed Film Lube pentru retratarea lanțului acasă pentru multe alte mii de km, dar conform producătorului reaplicarea va aduce lanțul doar la 1-2 W de performanța lui inițială, procesul lor de aplicare din fabrică neputând fi replicat în condiții bune acasă. Deci la reaplicare performanțele nu vor fi chiar aceleași.

Uleiul este negru și are aspect de ulei uzat, dar este o formulă foarte avansată. Prețul pentru lanțurile tratate este de 162 USD pentru unul Dura-Ace/XTR, 164 USD pentru SRAM Red22 și 168 USD pentru Campagnolo Record, fiind disponibile doar modelele pentru 11 pinioane. Comenzile sunt onorate în 3-4 săptămâni.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 5 =