Acum citesti
Noi anvelope de la Maxxis: Asegai, Rekon Race și High Road

Maxxis a lansat în cadrul Eurobike trei noi anvelope, printre care și modelul de off-road Assegai, complet nou dezvoltat. Haideți să le vedem pe rând.

Vedeta, Assegai, este denumită după sulițele tribului Zulu din Africa de Sud, locul de naștere a lui Greg Minaar, el fiind cel care și-a adus contribuția directă la proiectarea acestei noi anvelope. Crampoanele înalte au rolul de a oferi tracțiune foarte bună pe praf însă se pot descurca de minune și pe rădăcini sau pietre umede, așa cum aflăm din prezentare. Rolul lui Assegai este de fapt să fie acel bun-la-toate, împrumutând din calitățile celorlalte anvelope devenite deja notorii din gama Maxxis. Este disponibil în doar două variante, 27.5×2.50, pliabil, cu o greutate de 1.310 grame și 29×2.50, pliabil, cu o greutate de 1.390 grame. Aparent, Maxxis rămâne printre ultimii producători care nu acordă o atenție atât de mare greutății, preferând să o lase deoparte îndetrimentul robusteței.

Noul Rekon Race este o anvelopă semi-slick de Cross Country, împrumutând design-ul carcasei de la Rekon-ul pentru poteci, însă cu dimensiuni mai mici ale crampoanelor. Poate fi folosită ca anvelopă de spate, împerecheată cu una de față cu un profil mai agresiv sau ca pereche, pentru traseele scurte. Este desigur Tubeless ready și poate fi livrată și în varianta cu protecție. Dimensiunea este de 29×2.25, singura de altfel în care este oferită, greutatea fiind de 610 grame. Versiunea cu protecție cântărește cu 60 de grame mai mult.

Ultima, dar nu cea din urmă este High Road, o anvelopă de șosea de top, noul flagship al celor de la Maxxis. Este dedicată celor care se află în căutarea celei mai bune anvelope de șosea și este construită cu noul compound, botezat HYPR, care crește viteza de rulare și totodată și aderența în condiții de umiditate. Greutatea este de 210 grame și este disponibilă doar în dimensiunea 700x25C.

Importator Maxxis în România: kerobike.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × one =