Acum citesti
Noi anvelope de la Maxxis: Dissector, Assegai și modele cu skinwall

Dissector a fost anvelopa care s-a aflat în centrul atenției la standul portocaliu al celor de la Maxxis, instalat la Eurobike. Căci nu este orice altă anvelopă, este una dezvoltată împreună cu Troy Brosnan. Și se presupune că orice pasionat de MTB știe cine e Troy. Clar?

Este o anvelopă construită pentru teren uscat șau afânat, acolo unde nu obții mereu cea mai bună aderență. Dar desigur, nu s-a lucrat doar la aderență ci și la capacitatea de frânare sau tracțiunea în viraje. Partea centrală, deși are crampoane înalte, ar urma să ofere o viteză de rulare bună pe traseele de downhill dar și o capacitate sportiă de frânare, pe când crampoanele laterale – foarte înalte de altfel – oferă aderență mare în viraje. Este de fapt atât de simplu să înțelegi asta doar privind-o.


În primă fază, anvelopa va fi disponibilă în dimensiunile 27.5 x 2.40 și 29×2.40, versiunile MaxxTerra Exo sau MaxxGripDH, primele fiind concepute pentru poteci de munte, iar cele din urmă, pentru trasee de downhill sau bikepark-uri.

Assegai a fost prezentat în primăvara acestui an și este de asemenea o anvelopă pentru trasee dificile/extreme. Cântărește 1.350 de grame, așadar oferă protecție din plin, iar dacă mai luăm în calcul și compozitul 3C MaxxGrip, obții anvelopa perfectă pentru orice fel de tură dificilă. Desigur, greutatea mare va naște rezerve serioase din partea celor care preferă să pedaleze și la deal, dar așa cum am aflat până acum, nu poți să pui toate calitățile într-o singură anvelopă. Assegai-ul este disponibil tot în două dimensiuni, cu mențiunea că sunt ceva mai late decât Dissector: 27.5 x 2.5 și 29 x 2.5. Nu în ultimul rând, aceasta este o anvelopă construită prin contribuția lui Greg Minaar.


Totodată Maxxis a lărgit și gama de anvelope skinwall, cu acel perete bej care amintește mereu de anvelopele vintage. Acum poți achiziționa în acest format atât modelele Minion DHR II (29 x 2.60 sau 27.5 x 2.40/2.60), DHF sau chiar Rekon+, în dimensiunea 27.5 x 2.80.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − eleven =