Acum citesti
Noi detalii despre Resistance Insolent, bicicleta cu amortizorul integrat în cadru

Săptămâna trecută publicam pe pagina noastră de facebook un scurt clip cu o bicicletă Resistance, un nou concept care integrează amortizorul de spate în cadru. Între timp, au apărut și alte informații despre aceasta și vi le prezint în cele ce urmează.

Exemplul ideal pentru cum să maschezi eficient un amortizor.

Resistance Bikes este o nouă companie, cu sediul lângă Montreal, Canada, iar modelul Insolent, pentru downhill, este prima creație a canadienilor. Forma, iar într-o măsură și conceptul, amintește de suspensiile mai vechi prezente pe MTB-uri, însă diferența este făcută de faptul că amortizorul se află în top tube-ul cadrului, iar unul dintre punctele de pivotare se află direct la baza amortizorului, acesta fiind legat direct de seat-stay-uri.

Aici se poate vedea mai bine cum este integrat amortizorul în top tube.

Deși seamănă cu un amortizor Fox Kashima, acesta este de fapt dezvoltat de la zero. Doar partea inferioară, adică cea vizibilă, este de fapt un segment dintr-un braț de furcă Fox 40 Kashima.

Reglaje? Din fotografie nu reiese că ai avea de unde să le faci. Probabil că urmează.

Mai mult decât atât, cei de la Resistance au optat și pentru o cutie de viteze Effigear, montată pe Bottom Bracket-ul cadrului, bicicleta folosind astfel doar un pinion și o foaie, ceea ce a permis montarea unei curele de transmisie de la Gates Carbon Drive. Producătorul promite că bicicleta este foarte ușoară și că va fi foarte simplu de întreținut.

Aici vine montată cutia de viteze.

Detalii despre preț sau lansare nu au fost momentan făcute publice.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − thirteen =