Noile Campagnolo Shamal Ultra C17, mai late

0

Campagnolo_Shamal-Ultra-C17_aluminum-clinchertubeless-road-race-wheels_profilesShamal sunt roți iubite de cicliști de peste 20 de ani. Când au apărut, au fost primele roți cu toate componentele produse de aceiași firmă. Ele au primit o mulțime de soluții tehnice inovatoare: jante cu profil diferit între ele, rulmenți ceramici, spițe de aluminiu aero late și sistemul de spițare G3. Chiar dacă versiunile noi pentru baieu au primit jante noi și moderne, versiunile clincher au rămas înguste. Noul model Campagnolo Shamal Ultra aduce și pe aceste roți jantele moderne mai late.

Campagnolo_Shamal-Ultra-C17_aluminum-clinchertubeless-road-race-wheels-600x360În mare parte, noile Shamal Ultra C17 rămân nemodificate față de modelul anterior. Ele păstrează cele 16 spițe radiale în față și 21 pe model G3 în spate și au aceiași butuci cu corp de carbon și flanșe de aluminiu ca modelele pentru baieu. Jantele au același stil, fiind subțiate între spițe și îngroșate la conexiunea cu niplul, pentru a salva greutate. Sistemul de tensionare a rulmenților este îmbunătățit, fiind preluat de la Bora.

Campagnolo_Shamal-Ultra-C17_aluminum-clinchertubeless-road-race-wheels_rim-profiles-600x450Marea schimbare este însă trecerea la jante cu lățimea internă de 17 mm. Acestea oferă cea mai stabilă platformă pentru noile anvelope de 25-28 mm. Campagnolo spune că acest model este mai aerodinamic cu anvelope mai late decât modelul anterior.

Campagnolo_Shamal-Ultra-C17_aluminum-clinchertubeless-road-race-wheels_front-297x297Campagnolo_Shamal-Ultra-C17_aluminum-clinchertubeless-road-race-wheels_rear-297x297Noile Shamal Ultra C17 vor fi disponibile în această primăvară în variantă clincher sau 2-Way Fit tubeless. Versiunea clincher va avea greutatea de 1435 g perechea iar cea 2-Way Fit 1515 g.

Mai multe informații găsiți pe site-ul producătorului.

Sursa: bikerumor.com

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCursieră din titan pe curea, cu Rohloff și manete SRAM de la Curve
Articolul următorCity break – cu bicicleta în Dubai
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ