Acum citesti
Norco lansează pentru copii noile Fluid FS & Rampage Youth 2020

Modelele de MTB pentru copii full suspension Fluid FS și hardtail Rampage Youth de la Norco au primit îmbunătățiri majore pentru 2020 pentru a rezulta biciclete cu performanțe identice cu cele pentru adulți pe trail, cu suspensie progresivă și greutate mică pentru viitorii rideri.

Noul Fluid FS Youth oferă toate performanțele necesare pentru a ataca orice trail sau bikepark împreună cu mami și tati. Iar copiii ce se dau cu Rampage Youth la dirt jump s-ar putea să își depășească părinții la trick-uri.

După o scurtă privire la echipările noilor biciclete și la pozele cu copiii ce le folosesc nu e greu de imaginat că noua generație de rideri va fi mult mai tare decât cei de azi, având astfel de posibilități de antrenament de mici.

Cheia proiectării bicicletelor de copii pentru trail este de a găsi echilibrul perfect. Bicicletele trebuie să fie ușoare pentru a nu pune la încercări grele copiii ușori care nu au puterea și mușchii pentru a mișca biciclete grele. Trebuie să fie destul de joase pentru copiii mai mici de înălțime. Componentele trebuie să fie de calitate bună și dimensionate pentru corpul mai mic. Suspensia trebuie să aibă cursă suficientă pentru a putea trece peste obstacolele atacate de copii, dar să fie și adaptată la micii rideri. Iar bicicletele trebuie să aibă un preț pe care părinții să fie dispuși să îl plătească.

Norco a reușit în mare parte să atingă toate aceste obiective. Bicicletele nu sunt ieftine însă. Dar pentru familii ce vor să scoată copiii pe trasee tehnice și în bikepark, colecția Fluid FS Youth oferă performanțe reale pe roți mici.

Noco spune că noile Fluid FS Youth cu roți de 20 și 24 sunt evoluția naturală a primei generații, luând în considerare feedback-ul de la părinți și copii. Pentru 2020 modelul full suspension de MTB este îmbunătățit cu o geometrie modernă de trail și bikepark – numită Progressive Trail Design. Acest lucru înseamnă un reach mărit, un unghi al furcii mai mic, de 64/64.5 grade pentru roțile de 20/24 și un unghi mai abrupt al tijei de șa, la 75 de grade, plus o înălțime și o gardă la sol mai mică. Geometria pare foarte lungă dar Norco ne asigură că bicicletele sunt proiectate pentru caracteristici pe trail asemănătoare cu bicicletele moderne pentru adulți.

Bicicletele din aluminiu 6061 sunt proiectate pentru a face față la aceleași solicitări la utilizare ca și modelele de adulți. Norco spune că bicicletele nu sunt doar micșorate ci complet recalculate.

Fluid FS cu roți de 20 are o cursă a suspensiei spate de 100 mm și o furcă cu cursa de 120 mm. Modelul Fluid FS de 24 are o cursă pe spate de 120 mm iar furca e de 145 mm. Furcile folosite sunt Manitou J și oferă o suspensie adaptată pentru cicliștii ușori. Amortizoarele spate și tijele dropper sunt și ele proiectate pentru cicliști sub 40 kg.

Toate modelele au butuci Boost și transmisii 1x, dar versiunile de 20 folosesc avantajul deraioarelor scurte Shimano Zee. Ambele modele de 20 și 24 au două niveluri de echipare, pentru a se adresa la o gamă mai largă de bugete ale părinților. Componentele sunt special proiectate de SDG și Norco pentru copii.

Modelul de top Fluid FS 1 de 20 în culoarea portocaliu Valencia are un preț de 2400$, transmisie Zee+Deore 1×10, frâne hidraulice MT500, furcă Manitou Machete Expert Air, amortizor Fox Performance Float și tijă dropper TransX cu cursa de 80 mm.

Modelul Fluid FS 2 de 20 e albastru electric, costă 1800$ și folosește o furcă TS Air, amortizor X-Fusion O2 Pro R, aceiași transmisie dar cu tijă fixă și frâne hidraulice Tektro Jr.

Modelul de top Fluid FS 1 de 24 costă doar cu 100$ mai mult, adică 2500$. Modelul albastru are o transmisie SRAM NX 1×11, frâne hidraulice MT500, furca cu cursă mai lungă Manitou Machete Expert Air, amortizor Fox Performance Float, tijă dropper TransX cu cursa de 100 mm și anvelope 24×2.4/2.3 Maxxis Minion.

Modelul Fluid FS 2 de 24 e gri, costă 1900$ și are furcă TS Air Machete, amortizor X-Fusion O2 Pro R, transmisie Deore 1×10, tijă dropper TransX dar roți mai ieftine cu anvelope 24×2.25 Vee Crown Gem.

Modelele Rampage Youth folosesc aceiași filozofie ca Fluid FS, fiind hardtail-uri rezistente cu geometrie de dirt jump și componente la scară mai mică ce vor rezista abuzurilor.

Micii iubitori de dirt jump primesc cadre din aluminiu 6061 și două echipări, fiecare cu roți de 20 și 24. La fel ca micul Fluid FS, modelul mic Rampage primește o geometrie modernă de dirt jump, perfectă pentru sărituri pe trail, în bikepark sau pe pumptrack.

Modelul de top Rampage 2.1 de 20 are o furcă Machete de 100 mm, componente SDG Jr, frâne Tektro hidraulice pe spate și mecanice pe față și anvelope Maxxis Grifter 2.3, la prețul de 1500$.

Modelul Rampage 2.2 de 20 costă 1000$ și primește furca de 80 mm SR Suntour XCM Junction Air, anvelope Kenda K-Rad de 2.3 și componente Norco din aluminiu.

Modelul de top Rampage 4.1 cu roți de 24 costă 1500$ și primește o furcă Machete Boost de 100 mm, anvelope Schwalbe Table Top de 2.25, frâne hidraulică+mecanică Tektro pe disc și componente SDG Jr.

Modelul mai ieftin Rampage 4.2 cu roți de 24 costă 1000$ și folosește o furcă RST Dirt de 80 mm, frâne mecanice Tektro, anvelope Kenda K-Rad de 2.3 și componente Norco.

Toate modelele Norco Fluid FS Youth și Rampage Youth sunt deja disponibile la distribuitori. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

 

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve + six =