Acum citesti
Northwave: încălțăminte nouă de șosea și MTB pentru 2018

La standul Northwave de la Eurobike am putut admira noile creații ale producătorului italian, printre care pantofii de MTB Ghost XC, ce reprezintă noul vârf de gamă, pantofii de iarnă Extreme GTX Climaflex, pantofii Flash și Raptor TH pentru toamnă cât și o nouă gamă de haine diferită sau noile mănuși Skeleton. Să le luăm pe rând.

Noii pantofi Northwave Ghost XC nu fac altceva decât să ducă mai departe tehnologia XFRAME, prezentată anul trecut pentru pantofii de șosea Extreme RR. Această tehnologie îndepărtează practic orice punct de presiune de pe laba piciorului, mulțumită unei noi tehnologii de construcție dar și datorită materialelor utilizate. În fine, ideea este că feedback-ul pentru pantofii de șosea a fost excelent în ultimul an, așadar cei de la Northwave s-au gândit să împrumute această tehnologie și pentru încălțămintea de MTB. Astfel, pe scurt, au apărut noii Ghost XC. Pentru că aceasta este cel mai avansat pantof construit vreodată de italieni, au împrumutat pentru talpă, tehnologie de la Michelin. Astfel, în urma unor studii ample, s-a păstrat mai mult material doar în zonele care necesitau rigiditate mai mare, altfel acesta a fost eliminat. Mai mult decât atât, aderență superioară este asigurată de utilizarea unui cauciuc de calitate, care promite a face față în orice condiții, atâta timp cât te dai jos de pe bicicletă. Una peste alta, o pereche cântărește doar 330 de grame, este disponibilă în dimensiunea 36 până la 49, iar prețul de raft va fi pentru cei care-și permit: 370 de euro. Nu în ultimul rând, trebuie menționat că va exista și o versiune pentru femei, cu design specific și culori diferite.

Între noi fie vorba, n-arată rău deloc. Prindere simplă și eficientă, cu o singură rotiță.
Northwave promite că abia o să simțim că suntem încălțați cu ceva.
Ranforsări utile și material aderent.
Design simplu și curat.
Michelin și-a vârât coada de ceva timp în gama celor de la Northwave. Pare a fi de bun augur.

Specialist în încălțăminte pentru iarnă, Northwave au fost primii care au bătut palma cu GoreTex și au adus astfel în lumea ciclismului materialul care ține frigul departe. De data aceasta însă ei spun că au reinventat acest pantof de iarnă, sub denumirea de Extreme GTX Climaflex, care permite piciorului libertate de mișcare totală, mult mai mare decât în cazul unei construcții din Velcro spre exemplu. Astfel, materialul este o combinație dintre neopren și o membrană GoreTex, fiind totodată rezistenți la apă sau intemperii. Așadar, dacă te trezești cu un picior în apa înghețată este foarte posibil ca nici măcar să nu-ți dai seama. Pentru acești pantofi va fi disponibilă și tehnologia Xframe de care vorbeam mai devreme și care elimină punctele de contact, iar tălpicile sunt construite din patru straturi diferite, pentru a oferi o izolare și mai bună. Nu în ultimul rând, talpa este construită din carbon și fibră de sticlă. Atât versiunea pentru șosea, Extreme RR GTX cât și cea pentru MTB, Extreme XCM GTX, vor costa 280 de euro și vor putea fi utilizați în intervalul minus 15 – plus 5 grade Celsius.

Raptor GTX rămâne în gamă.
Libertate de mișcare totală…
… cu protecție totală.

Dacă totuși nu dispui de bugete așa de mari, revenim cu picioarele pe pământ și ne îndreptăm atenția către noii Flash TH și Raptor TH. Ceea ce oferă în mod special este posibilitatea de a alege pentru șosea sau pentru MTB o pereche de încălțăminte intermediară. Așadar, dacă toamna ți-e prea frig cu pantofii de vară sau prea cald cu cei de iarnă, acum ai la dispoziție aceste două noi modele, care se doresc a fi o variantă numa potrivită pentru temperaturi ceva mai scăzute. Pentru a-i construi, cei de la Northwave au legat un alt parteneriat, de data aceasta cu Thinsulate, aceștia furnizând un material relativ subțire, dar care izolează foarte bine. Astfel, nu e de mirare că această încălțăminte seamnănă cu o pereche pentru vară. Flash TH, versiunea pentru șosea, vor cântări 293 de grame și vor costa 160 de euro, pe când cei pentru MTB, în mod curios, vor costa la fel dar vor fi mai ușori: 378 de grame.

Pantofi de toamnă pentru șosea.
Dar și pentru MTB.

Faimoasele mănuși Skeleton au revenit pentru sezonul următor, acestea fiind prezentate inițial în 2006. Deși mulți încă le folosesc cu succes chiar și în ziua de astăzi, cei de la Northwave au considerat că este timpul schimbării, trecând la un nou capitol. Astfel, noile mănuși Skeleton vor avea un material diferit pentru palmă, botezat AX Suede, care oferă rezistență și durabilitate, fiind totodată moale. Vor exista mai multe porțiuni siliconate pe degete și în palmă, iar după cum observi din fotografii, s-a renunțat la ariciul de prindere. Modelele cu degete vor fi compatibile cu touch screen-urile telefoanelor mobile, iar cele fără degete, vor arată identic, diferind doar construcția. Prețul va fi de 40 de euro pentru versiunea cu degete și de 35 de euro, pentru cele fără degete.

Ideea de bază se păstrează, dar aici vorbim despre o cu totul altă mânușă.
Silicon în palmă pentru aderență mare. În dreapta, versiunea fără degete, pentru fete. Sau pentru băieții care poartă roz.

Ultimul, dar nu cel din urmă este un nou tricou, botezat Switch, care este disponibil în versiuni și în culori diferite. Este un produs construit pentru cei care s-au săturat de clasicele culori standard și vor un echipament mai viu, cu care să iasă în evidență atunci când se află în pluton. Sunt foarte bine ventilate, elimină transpirația eficient și beneficiază de un fermoar mare, dar și de 3 buzunare la spate. În afară de tricouri, gama Switch mai cuprinde mănuși, cipilici și șosete.

Importator Northwave în România: bikefun.ro.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − two =