Acum citesti
Northwave, pentru 2020: încălțăminte nouă și culori noi pentru haine/echipament

Dacă ai visat vreodată să ai o pereche de încălțăminte pentru MTB-Enduro cu numele lui Cedric Gracia inscripționată pe aceștia, anul acesta ai ocazia să ți-l îndeplinești. Northwave ne-a prezentat la Eurobike noii Enduro Mid, dezvoltați împreună cu legenda în Downhill și 4X de care aminteam mai devreme, cu o talpă furnizată de Michelin pentru o aderență desăvârșită, talpă la design-ul căreia și-au adus contribuția și cei din R&D-ul Northwave. Aceasta are crampoane proeminente pe vârf și călcâi, iar pe zona centrală o zonă cu crampoane mici, aduncând un pic la design cu o anvelopă de enduro dacă ar fi să o vedem de sus.

Varianta mai bling, cu auriu.
Și varianta civilă. Mai ieftină.

Construcția acestora este mai înaltă pentru a proteja gleznele, iar construcția pantofului în mai multe straturi oferă ranforsări suplimentare, însă fără a crește prea mult din greutate. Sunt disponibili în varianta cu șiret conectat la o rotiță aflată pe exteriorul pantofului (SLW2 dial), iar cureaua de prindere de la final asigură stabilitate maximă. Greutatea acestora este de 480 de grame și pot fi folosiți cu plăcuțe pentru SPD sau fără.

Clan poate fi de asemenea pe lista de cumpărături a celor care doresc o pereche de încălțăminte prin care să nu se lege de pedale. Au o talpă dreaptă, însă una căreia i s-a acordat foarte multă atenție în procesul de fabricare. Clan este un compromis ideal între rigiditate și confort. Materialul pentru talpă furnizat de asemenea de Michelin oferă conform producătorului o aderență excelentă pe pedală dar reușește în același timp să absoarbă și din șocurile de pe traseu. Atât vârful cât și călcâiul sunt serios ranforsate pentru a face față unor eventuale lovituri puternice, pe când șireturile nu sunt elastice. Greutatea acestora este de 425 de grame.

Design curat, construcție solidă.

Tot în categoria Clan-ului ne-au fost prezentați și Clan WMN, perechea dedicată femeilor, cu o formă similară dar cu inserții roz, specifice gusturilor sexului frumos. Sau cel puțin așa ar trebui.

În aceeași categorie se înscriu și noii Tribe WMN, care urmăresc aceași formă a pantofilor Tribe lansați anul trecut, dar sunt dedicați tot femeilor. Diferența față de Clan WMN este că Tribe-ul poate fi purtat și zi de zi, ca accesoriu de… ahem, fashion.

La nivel de haine de MTB, a fost prezentat doar noua bluză X-Trail cu mânecă lungă sau scurtă, dedicată celor care practică MTB-ul din pasiune, în special celor care fac ieșiri ocazionale la munte, se dau la enduro, pe gravel sau pe e-bike-uri. Materialul asigură o uscare foarte rapidă și este ușor și moale la atingere, iar în varianta LooseFit, acestea vin și cu o bandă de transpirație care este amplasată în jurul gâtului, pentru a te menține cât mai uscat posibil. X-Trail este disponibil atât în versiunea pentru femei cât și pentru bărbați.

Lăsând domeniul enduro în urmă, trecem la Cross Country, acolo unde Northwave a adus un update de culoare pentru Ghost Pro, fiind disponibili acum în versiunea albă. Cântăresc doar 320 de grame, au o talpă din carbon cu construcție unidirecțională, iar prinderea se face cu ajutorul a două rotițe, pentru un reglaj milimetric. Acest model de top din gama de XC este dedicat de principiu atleților de top sau celor care tind către acea direcție.

O treaptă mai jos se află noii Rebel 2, o pereche de încălțăminte pentru MTB XC mai ieftină, dar foarte confortabilă. Atât de confortabilă încât se potrivesc precum o mănușă, așa cum ne povestesc cei de la Northwave. Partea superioară are o construcție unibody dintr-o singură bucată, dezvoltată după anatomia piciorului, puterea transmisă către pedală fiind astfel imediată, iar confortul, chiar și după multe ore de utilizare, unul excelent. Talpa din carbon XC12 reușește să ofere rigiditatea necesară, iar prinderea cu două rotițe SLW2 distribuie presiunea pe partea superioară a piciorului în mod egal, oferind totodată precizie. Greutatea este mică, de 362 de grame!

În gama încălțămintei pentru șosea avem noii Extreme Pro Astana, oferiți desigur în culorile renumitei echipe și care sunt în mare parte aceeași cu modelul Extreme Pro pe care deja-l cunoști, coloritul fiind diferit. Greutatea acestora este de doar 274 de grame.

Extreme GT2 sunt propunerea italienilor pentru cei care caută un design diferit și o vizibilitate maximă. Aceștia oferă un efect de flash când sunt luminați de farurile automobilelor, iar Northwave promite că sunt construiți dintr-un material care asigură o durată de viață foarte mare. Greutatea lor este de 274 de grame.

Tot în categoria încălțămintei care reflectă lumina se află și Revolution 2, care îmbină în mod armonios siguranța pe șosea, confortul, calitatea și performanța. Aceștia au fost concepuți pentru cicliștii care călătoresc mii de km pe an și au nevoie de un pantof modern și tehnic, oferit la un preț competitiv. Greutatea lor este de 312 grame.

Nu în ultimul rând, în segmentul iubitorilor de triatlon, cei de la Northwave au lansat două noi perechi cu un preț foarte bun: Tribute 2 și Tribute 2 Carbon, diferența fiind făcută, așa cum ne spune și numele, de talpa construită din carbon, aceștia fiind de altfel și cei mai scumpi din gamă.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − sixteen =