Acum citesti
Nota 10 : o alta metoda de a promova bicicleta

La ce metode recurgi pentru a promova bicicleta intr-un oras sufocat ca Bucurestiul? Simplu si ingenios! O expui direct publicului tinta. Este vorba de soferii care pierd ore intregi din zi, stand in ambuteiaje si coloane interminabile de masini.

Persoana din imagine s-a gandit sa sensibilezeze cumva oamenii lenesi care nu sunt dispusi sa schimbe luxul automobilului pentru o bicicleta. L-am surprins chiar de la fereastra redactiei, stand pe axul drumului si tinand bicicleta deasupra capului. Soferii au oprit in mare parte, crezand ca cel in cauza vrea doar sa traverseze. Reactiile au fost diferite : unii au zambit, altii au pus intrebari iar unii… au claxonat, deranjati fiind de prezenta acestuia pe drum.

 

Vezi Comentarii (14)
  • DA!…..am TOATA STIMA SI RESPECTUL pt. EL….buna treaba!…..dar sunt convins ca f. putini au zambit…MAJORITATEA L-AU INJURAT…pt. ca asta este MENTALITATEA romaneasca!!!…si va asigur ca nu va disparea NICIODATA!!!

  • Cu asemenea actiuni, o sa ma las de pedalat. Oricum, imi este rusine de acest personaj. Nu cred ca ar trebui incurajate actiunile acestui personaj. Face mai mult rau decat bine ideii de „promovare a bicicletei”. Garantez ca 101% dintre soferi nu au inteles gesturile lui si l-au clasificat drept… etc
    Nici el nu-si prea da seama despre ce inseamna de fapt critical mass.

  • haha, foarte tare ideea! cu toate ca i-a indignat pe soferii care s-au plictisit sa stea in trafic cu orele, probabil le-a dat o tema de gandire 🙂

  • cojones grandes amigo. in traficul din Bucuresti sa stai in mijlocul drumului, promovarea sinuciderii. ai tot respectul meu.
    unu din tine in fiecare oras mai mare din romania:D
    ride ride ride !

  • tot respectul pentru el, dar este o idee cam periculoasa si nebuneasca. putea foarte bine sa tina in mana in afis mare pe care sa scrie un text. de exemplu: „te-ai saturat sa stai zeci de minute in trafic? alege bicicleta!” sau ceva poate mult mai bine gandit.

  • Va multumesc pentru incurajari. Cine ma cunoaste bine stie ca sunt promotorul CMR in Romania (inca de acum 3-4 ani) si sunt cel care a scris primele pagini despre acest fenomen si impreuna am facut pionieratul pe aceasta tema. Din experienta, luna de luna, am ajuns la concluzia ca pentru a nu intra in contradictie cu legile in vigoare si cu autoritatile, dar ca sa nu ne facem o imagine proasta si fata de soferi, pietoni, etc.., cel mai potrivit mod de a promova bicicleta, in mod pasnic si civilizat, este activitatea gen Joia Bicicletei.
    A nu se confunda CMR (care pentru Romania este ilegal sa blochezi traficul) cu o defilare de bun simt, gen Joia bicicletei (ultima joi din fiecare luna), unde mergem in coloana cate unul, cu respectarea regulilor de trafic, a semaforului (grupe de cate 20-25 ciclisti). Incepand cu luna aprilie, Joia Bicicletei(ultima joi din fiecare luna), ora 18.00 se desfasoara la C.S.Vointa Bucuresti, unde stabilim si traseul de urmat.
    In legatura cu filmuletul postat, pot sa va spun ca absolut toti soferii mi-au zambit, m-au incurajat cu „bravo, bravo”, mi-au aratat semnul cu degetul de invingator si majoritatea m-au pozat. Sunt sigur ca au inteles mesajul si le-a placut „spectacolul”, asa cum spunea cineva de aici, le-am dat ideea de a merge cu bicicleta si sa se bucure atunci cand vad un ciclist aflat in trafic, pentru ca tocmai le-a cedat din spatiul lor, celor care chiar nu pot merge cu bicicleta.
    Va invit sa veniti la Joia Bicicletei la Clubul Vointa Bucuresti si la antrenamentele (de amatori sau de performanta) sau la turele, pe care le organizez, cu intalnire in incinta clubului amintit mai sus.
    Alte detalii, privind programul, alte activitati, concursuri, actiuni, etc.. si poze gasiti pe forum la site-ul Mybike.ro
    Apropos, nu stiam ca aveti Redactia Freerider chiar acolo, a fost o simpla coincidenta. Daca stiam, va faceam un adevarat spectacol. Dar am sa va fac o vizita la redactie ca sa va povestesc.
    Va doresc la toti succes si longevitate in ciclism, fie ca sunteti amatori sau de performanta.
    Antrenor ciclism, Prof.Florin LEONTE. 0744.158.497.

  • Cu siguranta ai ceva la bibilica mah Florine ca un om sanatos nu ar face asa ceva!
    Sunt alte moduri de a face reclama la mersul pe bicicleta mai pasnice si mai … de exeplu la „joia Bicicetei” sau Ziua Bicicletei (vinerea) la Univesitate TNB, cum ii spunem noi se pot inparti fluturasi de promovare a bicicletei la soferi care stau in coloana la semafor si nu facand circ si panarama la Km0 sa rada tot poporul!
    Din aceasta cauza te evita tota lumea si iti da BAN peste tot! 😛

  • Bike Power, Bike Power! Lasa-l sa ia BAN, macar rezolva ceva. cati din cei care au facut cu adevarat o schimbare pe lumea asta nu au fost catalogati drept idioti sau nebuni la un moment dat? Dar pana la urma lumea i-a admirat pentru ceea ce realizau. (Asta nu inseamna ca multi dintre ei nu erau asa). Respect pentru cei pe doua roti.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + 1 =