Acum citesti
Nou de la Reverse pentru 2018: ghidoane care absorb șocurile, pipe, roți și componente de e-bike-uri

Reverse a prezentat o serie de noutăți la Eurobike, printre care două ghidoane noi, unul pentru downhill și unul pentru cross country, o pipă nouă pentru enduro sau downhill în diametrul de 35mm, un chainguide inteligent, un set nou de roți și nu în ultimul rând, o gamă întreagă de componente construite special pentru bicicletele electrice.

Cannondale Moterra cu toate componentele dedicate e-bike-urilor.

Seismic Carbon este cea mai recentă creație a celor de la Reverse în materie de ghidoane… comode! Da, ai auzit bine. Au pus pe picioare un ghidon care atenuează semnificativ din șocurile pe care le primești de pe traseu, fără a-i afecta rezistența. Este o tehnologie pe care au dezvoltat-o în ultimii doi ani, iar acum este disponibilă pentru primul produs, ghidonul Seismic. Acesta are o lățime de 790mm (da rmai poate fi tăiat după nevoile tale, desigur), are un diametru de 31.8mm sau 35mm, un upsweep de 5 grade și un backsweep de 9 grade, iar din punct de vedere al rise-ului ai două variante: 10mm sau 25mm. Greutatea acestuia diferă, de la 187 de grame până la 220 de grame, în funcție de rise și diametru. Ca să stai liniștit în ceea ce privește durabilitatea ghidonului, echipa Solid-Reverse Factory Team îl utilizează în competițiile de Downhill UCI, mai precis în Cupa Mondială.

Mai jos este modelul Seismic, iar mai sus cel de XC, despre care poți citi în continuare.
Un ghidon care atunează șocurile, un proiect la care s-a lucrat 2 ani. Sunt sigur că e pe bune. Voi cere unul la test în orice caz.

Tracer este un alt nou ghidon lansat de Reverse pentru 2018, acesta fiind construit special pentru bicicletele de Cross Country. Este foarte ușor, cântărind doar 126 de grame și a fost dezvoltat împreună cu rideri cu Cupă Mondială. Va fi disponibil în două versiuni, cu rise 0 sau de 15mm, cu un upsweet de 0 sau de 6 grade. Versiunea cu rise mai mare cântărește 142 de grame. Lățimea este de 760mm, iar prinderea se face după standardul 31.8mm.

Pipa pentru enduro Black One are un design aparte, iar acum este disponibilă și pentru ghidoane cu un diametru de prindere de 35mm. Este disponibilă în două lungimi, de 35, respectiv 50 de mm, iar greutatea variază în funcție de model: 126 sau 144 de grame. Este construită din aluminiu și are un rise de 8 grade. În plus, poate fi achiziționată într-una din cele 7 culori diferite.

Seria Nico Vink, cu componente extrem de durabile, dar destul de grele.

De departe, cea mai interesantă piesă de la standul Reverse este noul chainguide Transformer Trail, care, așa cum o spune și numele, este modulabil. Este construit din 3 bucăți demontabile, iar partea inferioară poate fi adaptată ușor în funcție de mărimea foii. Partea superioară care ghidează lanțul, poate fi de asemenea montată fără partea inferioară, păstrând astfel un design minimalist. Toate cele 3 piese pot fi vândute și separat dacă este nevoie. De menționat că acesta este compatibil cu foi de la 28 până la 38 de dinți, așadar un spectru foarte larg.

În stânga este chainguide-ul complet, iar în dreapta pot fi văzute cele 3 bucăți care-l compun.

Nu în ultimul rând, trebuie menționate componentele pentru bicicletele electrice. Și s-ar putea să te întrebi de ce ar fi vreodată nevoie de așa ceva, însă răspunsul este simplu: când vine vorba despre e-bike-uri, greutatea mai mare și viteza crescută solicită mai mult decât ți-ai imagina componentele bicicletei, care trebuie să fie mai solide pentru o durabilitate mai mare.  Astfel, toate piesele din gama E-Series sunt ceritifcate pentru utilizarea cu e-bike-uri!

Ghidoane în diverse culori, pentru diverse aplicații.
Greu de crezut că cineva nu poate găsi aici un model preferat.
Discuri cu radiator.
Și plăcuțe cu radiator. Însă: când le schimbi, păstrezi radiatorul și înlocuiești doar plăcuța. La Shimano spre exemplu arunci plăcuța cu tot cu radiator atunci când s-a uzat.
Roți noi cu flanșe egale.
Bineînțeles, și mai multe ghidoane…

Gama cuprinde ghidonul E-Element, disponibil în 28 de versiuni diferite, cu prinderi și lățimi pentru toate standardele, două pipe noi – una mai lungă și una mai scurtă, cu greutăți ce variază între 98 și 144 de grame, noi pedale cu 24 de pini pentru aderență crescută, care pun pe cântar 430 de grame, plăcuțe de frână dedicate care au o durată de viață mai mare și reduc din vibrațiile rezultate în urma frânării și un set de manșoane care beneficiază de tehnologia Seismic, adică reduc semnificativ vibrațiile. Pinrderea acestora se face cu Lock-On, pot avea o lățime de 140 sau 150mm și cântăresc între 140 și 150 de grame. Adică un gram/milimetru.

Un angrenaj mai solid…
… cât și pedale zdravene…
… sau ghidoane groase cu pipe masive. Bicicletele electrice necesită clar componente mai rezistente. Iar Reverse le oferă.
Bzzzz!

Importator Reverse în România: sprint-bike.ro.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − 10 =