Acum citesti
Noua cursieră endurance Pinarello Dogma K10

După lansarea modelului de competiție Dogma F10 Disk pe care v-am prezentat-o deja, iată că Pinarello continuă seria de noutăți cu modelul endurance Dogma K10 care folosește tehnologie de competiție pentru cadru, dar în jurul unei geometrii endurance regăsită pe modelul vechi K8, model care a avut chiar o versiune cu suspensie pentru cursele clasice pe pavate pe care am prezentat-o în primăvară. Aceasta este disponibilă acum sub denumirea de K10S Disk.

Noul model K10 fără suspensie însă păstrează frânele clasice pe jantă dar împrumută caracteristici endurance ale cadrului. Acesta primește fibrele de top de carbon Toray T1100 1K Dream Carbon și furca ONDA F10.

Cel mai important element sunt chainstay-urile Flex Stays, aplatizate pentru a amortiza vibrațiile verticale. Seat-tube-ul și seatstay-urile folosesc profilul aero FlatBack.

Downtube-ul e aplatizat în zona superioară pentru a proteja bidonul de vânt în timp ce al doilea bidon are poziții multiple de montaj. Brațele furcii se termină cu aripioarele ForkFlaps proiectate să îmbunătățească fluxul de aer în jurul roților. La fel cu restul modelelor Pinarello, cadrul e asimetric fiind ranforsat unde e nevoie în funcție de tensiunile apărute la pedalat.

În comparație cu seria F, chainstay-urile și wheelbase-ul sunt un pic mai mari iar furca are un unghi ceva mai mic și un rack mai mare. Există spațiu pentru anvelope 700×28 iar mărimile disponibile sunt 440, 465, 500, 515, 530, 540, 560, 575 și 595, în culorile de mai sus.
Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

informați de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 1 =