Acum citesti
Noul Commencal Supreme SX: all-mountain, suspensii de 180mm

Așa arată noul Supreme SX, propunerea celor de la Commencal în segmentul Plus. Nu întâlnim anvelope de 3.0, nici măcar de 2.8 sau 2.6, în schimb întâlnim un full-suspension foarte capabil, cu suspensii de 180mm și un headtube amplasat la 65 de grade, o bicicletă care prin datele tehnice pare să fie gândită mai degrabă pentru downhill decât pentru all-mountain.

Lanțul trece pe lângă pivotul principal? Află mai jos de ce.

Sau ca să găsim un numitor comun, am putea spune că este concepută pentru enduro, deși nu asta reiese din comunicatul de presă.

Cadru cu o construcție masivă. Bicicletele de all-mountain obișnuiau să fie mai suple…

Segmentul Plus înseamnă pentru cei de la Commencal un set de anvelope Maxxis în dimensiunea 2.4 (față)/2.3 (spate), butuci lați sub standardul Boost (110mm față și 148mm spate), un BB pressfit BB92 și un lanț ce pare întins mai degrabă de foaie decât de un chainguide, acesta având traseul gândit pe deasupra angrenajului, mai precis în jurul pivotului principal. Logica din spatele acestei mutări este o eficientă mai mare la pedalat, lanțul păstrându-și linia atunci când cadrul se comprimă.

Dacă o cumperi, o să poți să faci și tu asta. 🙂

Cadrul cântărește 4.6 kg cu tot cu amortizor, iar greutatea bicicletei este de 15 kg. Din fericire va exista o singură versiune de echipare, deci nu va trebui să-ți bați capul cu alegeri dificile. Primești o furcă RockShox Lyrik (180mm), un amortirzor RockShox Super Deluxe RC3, o tijă reglabilă hidraulic Reverb Stealth și o transmisie 1×11, Sram GX. Toate acestea, pentru un preț de 3.700 de euro.

Echiparea, pe larg.

via Commencal

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + 20 =