Acum citesti
Noul Ghost Lector, în detaliu

Pentru anul viitor, cei de la Ghost au refăcut complet modelul de Cross Country racing, Lector. Iar cu cele 8.1 kg ale sale, se numără cu siguranță printre cele mai ușoare hardtail-uri pe care le poți vedea la etapele de Cupă Mondială. Bicicleta cu roți de 29 de inch și cadru de carbon cunoaște o reală revenire după cei 22 de ani care au trecut de la lansarea inițială.

lector-world-cup

Se întâmpla în 1993, când Klaus Mohwald și Uwe Kalliwoda s-au decis să construiască Lector-ul inițial, tot un hardtail, echipat cu piese de top: sistem de transmisie Shimano XTR cu 3 foi și 8 pinioane, pipă și tijă de șa din titan sau angrenaj de la Tune. Bicicleta echipată cu o furcă fixă, cântărea la acea vreme 8.5 kg.

lector-1993

În prezent, cadrul lui Lector cântărește 950 de grame, fără a stabili un record în îndustrie, dar compensând prin rigiditate și design. Tija de șa are diametrul de 31.6mm și deși poate părea mai mare, există un scop pentru care germanii au optat pentru acest standard: în foarte scurt timp, tijele de șa telescopice vor fi disponibile pentru bicicletele de Cross Country, majoritatea fiind disponibile în acest diametru. Pipa este de asemenea mai scurtă pentru noul model, de 95mm, iar top-tube-ul mai lung. Unghiul headtube-ului este din ce în ce mai mic, cel de 69.5 grade fiind cu 2 grade mai redus decât în cazul standardului. De ce? Pentru ca bicicleta să se simtă bine și pe coborârile mai abrupte.

Există nu mai puțin de 7 versiuni ale acestei biciclete, cea de bază putând fi admirată în fotografia de mai jos.

lector-entry

Spre deosebire de modelul de top standard, cel pentru Cupa Mondială vine cu un set de roți de la AX-Ligghtness și butuci Tune, pentru a scădea cât mai mult din greutate. Furca Rock Shox RS-1 este standard pentru modelul de vârf.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + 16 =