Acum citesti
Noul gravel bike Ibis Hakka MX e un monstru gata de orice

Noul gravel bike Ibis Hakka MX este oficial lansat și este o bestie în formă de cursieră! El înlocuiește vechiul model de ciclocros Hakkalugi iar noul nume trădează intențiile. Loc pentru anvelope masive, multiple puncte de montaj pentru portbagaj, un cadru rigid, agresiv dar stabil, toate o fac să fie gata de orice provocare.

În comparație cu modelul original Hakkalugi au avut loc multe modificări pricnipale pentru a face bicicleta mai capabilă și mai agresivă. Cadrul din carbon monocoque e cu 150 g mai ușor, iar cum modelul anterior avea o greutate de 1150-1200 g putem bănui că noul cadru va avea în jur de 1000 g!

Furca ENVE CX Disc este montată în headtube-ul conic. Cele mai mari 3 mărimi au un unghi al furcii ceva mai mic pentru o manevrabilitate mai bună, ceea ce o face mai indicată pentru ciclcocros.

Furca ENVE face ca etrierul față să aibă prindere PM standard (ENVE nu produc încă prinderi flat mount) dar are în schimb ax thru de 12 mm la ambele roțil

În spate însă prinderea de etrier e de tip flat, aspectul cadrului fiind foarte interesant. Chainstay-ul înclinat puternic pe partea cu transmisia face loc la o foaie de 42 de dinți în configurațiile 1x sau permite montarea unui deraior față dacă e nevoie. Ar fi nevoie de așa ceva pentru că monoblocul are înălțimea de 70 mm caracteristică cursierelor endurance, notiv pentru care e posibil ca utilizatorii să dorească să o scoată la ture de șosea.

Geometria permite montarea atât de roți 700c cât și de roți de 27.5, ultimele permițând anvelope de MTB de 2.1 cum ar fi modelul Schwalbe Thunder Burt din poze.

Prinderile pentru aripă și portbagaj în spate sunt amplasate pe seatstay chiar deasupra prinderii roțior și folosesc găuri filetate. Între seatstay-uri există o prindere foarte interesantă pentru aripă.

Pentru a îmbina modernul cu clasicul, se folosește un monobloc filetat T47 ce permite și montarea angrenajelor moderne cu ax de 30 mm. În cadru, compartimentul secret permite montarea bateriei Di2 și permite montarea ușoară a cablurilor interne. Bicicleta e compatibilă cu tije dropper cu rutare internă.

Caracteristici principale:

Cadru din carbon monocoque cu 150 g mai ușor ca modelul anterior
Dropout-uri din carbon
Ax spate thru de 142 mm
Monobloc filetat T4
Rutare internă a cablurilor versatilă
Compatibilă cu tijă dropper
Prinderi de aripi
Tijă de șa de 31.6 mm
Deraior față de 34.9 mm
Frână spate cu prindere flat mount și disc de 140 mm (max. 160 mm)
Garanție 7 ani

Prețul începe de la 1999 USD pentru cadru și furcă. Există două opțiuni pentru biciclete cumplete, una cu componente SRAM Rival 1 la 3299 USD cu posibilitatea de a monta roți Ibis 735 sau D30 la prețul suplimentar de 800 USD, sau o versiune cu Ultegra Di2 la 6499 USD.

Bicicletele vor fi disponibile din noiembrie, mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + 18 =