Acum citesti
Noul grup de 11 pinioane de la Campagnolo

Campagnolo a anuntat lansarea unui nou grup de pinioane, alaturi de o linie completa de piese, denumita 11Speed. Caseta contine 11 pinioane si aduce dupa sine foarte multe avantaje. Cel mai important dintre acestea este faptul ca sistemul de angrenaj nu mai foloseste 3 foi ca pina in prezent ci 2, reusind sa reduca dramatic din greutatea totala al acestuia.

Pentru a contribui si mai mult la scaderea greutatii, cei de la Campagnolo au utilizat carbonul pentru bratele angrenajului si doua foi in dimensiunea 50-34. Pentru pinioanele in dimensiunea 12-29 s-a utilizat titanul pentru reducerea greutatii si pentru a le oferi o durabilitate foarte mare. Acestea sunt special concepute pentru schimbari mult mai rapide dar si pentru schimbari excelente in sarcina. De asemenea, schimbarile se fac in liniste si constructia acestora confera o durata de viata mai mare lantului.

Pinioanele beneficiaza de o suprafata tratata cu Nichel-Crom pentru un timp indelung de exploatare, acestea fiind oferite in versiunile : 11-23, 11-25, 12-25 si 12-27, astfel incat sa se potriveasca cerintelor oricarui ciclist de performanta.

Foarte usoare sunt si franale, care conform producatorului sunt foarte eficiente dar si lantul a carui dimensiune a fost micsorata de la 5,9 mm la 5,5 mm. O alta specificatie interesanta a lantului este utilizarea de pini hollow (goi pe dinauntru) care ajuta la scaderea greutatii dar si a cresterii rezistentei lantului cu pina la 20%.

Mai multe detalii despre noua gama de componente poti afla pe site-ului creat special pentru prezentarea acestei game.

via | Campagnolo

Vezi Comentariu (1)
  • Aceasta caseta Campagnolo Super Record 11 speed, are primele 5 pinioane realizate din otel special cu acoperire galvanica (nichel-crom)pt. protectie anticorosiva si ultimele 6 pinioane din titan, care evident nu au nicio protectie, ele fiind inoxidabile.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 4 =