Acum citesti
Noul grup SRAM pentru Trekking: VIA GT 2013

VIA GT este denumirea noului grup de componente propus de SRAM pentru bicicletele de Trekking și pentru cele de oraș. Linia de piese urmează a fi prezentată oficial presei în curând și va putea fi achiziționat începând cu luna septembrie a anului 2012.

Conform Sram, gama este derivată din cunoscutele Sram X0 și Sram Red. VIA GT va beneficia de un sistem de transmisie 2×10, angrenajul fiind dotat cu două foi în formatul 48/32. Schimbările celor două foi vor surveni rapid, asemenea grupurilor de top. În ceea ce privește schimbarea pinioanelor, Sram a optat pentru o patină lungă de 93 de mm, optimizată pentru pinioanele în formatul 11-36 dinți. Astfel, conform Sram, toate cele 20 de viteze ale sistemului pot fi utilizate la fel de eficient, fără ca lanțul să frece de lateralele interioare ale schimbătorului de foi.

Maneta schimbătorului lui VIA GT este împrumutată de la Sram X0 beneficiind însă de un display mai vizibil, care indică treapta de viteză.

Dacă vine vorba de frâne, Sram anunță că vei putea opta fie pentru V-Brake-uri, fie pentru frâne pe disc. Acestea din urmă au fost optimizate pentru reprize de frânări mai line și progresive și vor fi disponibile cu discuri de 160 de mm. Manetele de frână vor oferi o ergonomie foarte bună.

De asemenea, VIA GT ca conține și doi butuci diferiți cu dinam integrat.

Greutatea întregului grup va fi de 2.691 grame (angrenaj, bottom bracket, frâne pe disc, lanț, casetă de pinioane, schimbătoare și manetele acestora). Prețul nu a fost comunicat încă.

via Sram

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 2 =