Acum citesti
Noul Santa Cruz Hightower LT are cursa de 150 mm și roți exclusiv de 29

Echipa Team Santa Cruz x SRAM folosește deja de ceva vreme noile modele de la Santa Cruz, deci existența lor nu e un mare secret, Hightower LT fiind un frate mai mare a modelului Hightower, dar cu o cursă mai lungă. Pentru a obține această cursă însă, s-a renunțat la compatibilitatea cu roți de 27.5, noul model fiind disponibil doar cu roți de 29. Deci deși nu mai pot fi folosite anvelopele + mai late, roțile mari și cursa de 150 mm își fac treaba de a ajunge în vârful muntelui și apoi să coboare până la bază.

Până nu demult impresia era că roțile de 29 au să fie înlocuite cu 27.5 pe bicicletele destinate coborârii, dar se pare că modificările recente în geometrie, rezistența sporită a roților și anvelopele mai bune au adus roțile de 29 înapoi în vizor, de la XC până la DH. Astfel, tot mai multe echipe trec la roți de 29 și cursă lungă a suspensiei în Enduro World Series. Astfel, noul Hightower LT a venit la solicitarea echipei pentru o cursă mai lungă a suspensiei, aducându-se câteva modificări modelului Hightower de bază.

Marea schimbare este trecerea la suspensia VPP de 150 mm care elimină geometria reglabilă. Fără această ultimă facilitate, cadrul e limitat la roți de 29 și nu acceptă 27.5+. Bicicletele complete vor veni echipate cu anvelope 29×2.4 dar este spațiu suficient pentru modele 29×2.5, în funcție de combinația jantă/anvelopă.

Modelul este disponibil cu cadru din carbon CC sau C iar cursa de 150 mm din spate este regăsită și la furcă. Cadrul are butuci Boost față/spate, frâne cu prindere post mount, monobloc filetat cu prindere ISCG 05 și rutare internă cu compatibilitate pentru dropper stealth. Greutatea anunțată pentru cadru și amortizor este de 2.678 kg iar modelele complet echipate vor varia între 12.81 și 13.29 kg.

În comparație cu modelul Hightower, LT are unghiul furcii mai mic, la 66.4°/73.7° iar reach-ul este și el scurtat. Vor fi disponibile 5 mărimi până la XXL.

Gama de culori include un gri lucios sau mult mai veselul Wicklow Green, inspirat din culoarea frunzelor din Wicklow, Irlanda, locul de desfășurare a unei curse din Enduro World Series.

Prețurile pentru bicicletele complete încep cu Hightower LC C la 3.949 USD și ajung la 9.299 USD pentru Hightower LT CC XX1 29 Reserve ce include roțile Santa Cruz Reserve Carbon 30. Roțile Reserve sunt opționale pe toate echipările CC. Toate cadrele au garanție pe viață pentru cadru și rulmenți.

Pentru mai multe informații vizitați pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 1 =