Acum citesti
Noul Scott Genius 2018 a fost lansat: detalii și informații

Pentru 2018 cei de la Scott au construit modelul Genius de la zero, iar ceea ce le-a ieșit este un full-suspension capabil, care poate găzdui atât o roată de 27.5 inch cât și una de 29 de inch, fără să schimbi furca. Poziționarea amortizorului este de asemenea nouă, acesta fiind aranjat cu capul în jos, asemenea modelului Spark, dintr-un motiv serios: direcționează forțele către Bottom Bracket, o zonă care este oricum foarte rigidă, permițând astfel o construcție a top-tube-ului cu mai puține ranforsări. Astfel, s-a ajuns la o greutate medie de 2.249 de grame pentru acest cadru, ceea ce este mai mult decât rezonabil.

Acesta este vârful de gamă: Scott Genius 900 Tuned. Așteaptă-te la un preț de peste 10.000 de euro.

Suspensia de tip Virtual 4 Link rămâne, conectată la comanda Twin Lock de pe ghidon, care poate bloca ambele amortizoare în același timp. Cursa spate este de 150mm și promite a lucra foarte sensibil împreună cu amoritzorul Fox Evol Air, iar pe urcări, aceasta poate fi redusă la 110mm cu ajutorul comenzii Twin Lock pe care o menționam mai devreme. Ultima poziție a comenzii blochează amortizorul complet. O a treia manetă de pe Twin Lock va acționa tija de șa hidraulică.

Scott Genius 700 Ultimate.

Așadar, ce altceva s-a mai schimbat? Unghiul headtube-ului este acum și mai degajat, ajungând la valoarea de 65.5 grade, iar cel al seat tube-ului, la 75.3 grade. Chainstay-ul este mai scurt, măsurând 436mm. Cadrul are cablurile trase prin interior și este compatibil cu orice sistem de transmisie electronic de la Shimano. Mai mult decât atât, componente precum ghidonul cu pipă integrată de la Syncros este oferit pe anumite versiune de echipare, care între noi fie vorba, nu-s deloc puține. În ceea ce privește roțile oferite, poți opta fie pentru o variantă cu roți 27.5 x 2.8 sau 29 x 2.6, iar după cum se poate observa, în formatul 27.5 există doar anvelope din gama plus (adică foarte late).

Poziționare upside-down a amortizorului.
Comanda Twin-Lock.
Ghidon și pipă intr-o singură bucată de la Syncros.

Prețurile nu au fost momentan menționate.

via Scott

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + eleven =