Acum citesti
Noutăți de la Thule în 2019: noul EasyFold XT, rucsacuri și o remorcă pentru copii

Thule s-a aflat ca întotdeauna la Eurobike pe același loc deja cunoscut, iar anul acesta au venit cu câteva noutăți interesante. Noul suport de biciclete pe cârlig Easy Fold XT Black, o remorcă pentru copii și cel mai important, o serie de rucsacuri compacte care cu siguranță vor avea priză la public.

Voi începe cu rucsacurile deoarece reprezintă una dintre cele mai importante noutăți ale producătorului suedez, iar după cum aflăm din mapa de presă, vor exista mai multe modele cu capacități diferite: Rail Pro și Rail cu capacitate de 12L cât și o variantă de 8L, UpTake de 12 L, 8L, respectiv 4L și UpTake Youth, un rucsac dedicat copiilor, cu o capacitate de 6L. Toate acestea vin în completarea gamei Vital, pe care am avut ocazia să o testăm de curând.

Noua gamă Rail a fost concepută pentru cei care adoră latura mai extremă a sportului, ideale pentru enduro – fie că este vorba doar de trasee sau de competiții. Centrul său de greutate este jos poziționat și poate fi legat eficient prin intermediul a două curele, una în dreptul abdomenului și cealaltă în dreptul pieptului. Sistemul de hidratare ReTrakt îl cunoaștem deja de la modelul Vital, iar furtunul este prevăzut cu magnet pentru a se prinde foarte ușor de una din bretele. Plosca de apă are o capacitate de 2.5 litri și poate fi accesată foarte facil. În plus față de modelul Vital, Rail oferă și o protecție de spate Koroyd de nivel 1. De asemenea, partea din spate a rucsacului permite agățarea ușoară a cotierelor/genunchierelor sau chiar a căștii. Greutatea pentru modelul Rail Pro este de 1.04 kg. Modelul Rail (simplu) nu va avea protecția de spate, iar astfel cântărește 890 de grame. Rail 8 împarte aceleași calități cu modelul Rail 12, cu mențiunea că are o capacitate de 8 litri.

Versiunea Black a lui Thule Easy Fold este în fond același suport de tranportat bicicletele care se montează pe cârligul mașinii, dar vine cu câteva mici modificări. Pe lângă faptul evident că este negru în totalitate, acesta este prevăzut cu zone cauciucate pe curelele de prindere ale roților, fără să mai lase astfel urme de zgârieturi pe jante, iar la pachet vei primi și o geantă pentru transportul facil al acestui suport. Până la urmă, nu doar că este compact, dar poate fi ușor împachetat și stocat, acesta fiind punctul său forte.

Poate găzdui orice fel de bicicletă, fie că este vorba despre cursiere, MTB-uri, electrice sau Fatbike-uri și în funcție de versiunea pe care o alegi, poate transporta două sau trei biciclete. Versiunea pentru trei biciclete cântărește 23 de kg și poate transporta până la 60kg (așadar, în medie, câte 20 de kg/bicicletă). Când ai nevoie de acces la portbagaj, este suficient să apeși o pedală localizată în partea din spate a suportului, iar acesta se rabatează rapid și facil. Vine preasamblat și nu va necesita nicio sculă pentru montaj.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este căruțul/remorca dedicată transportului de copii, Thule Chariot Sport, acesta fiind extrem de versatil și putând fi utilizat prin împingere atunci când ieși la alergat, poți să-l agăți de bicicletă, poți să-l folosești ca pe un căruț normal sau poți chiar să-i pui tălpici și să-l folosești atunci când schiezei. Este una dintre cele mai avansate soluții de transportat copiii de la Thule, are suspensii ajustabile precum și ajustarea ventilației în interior. Este extrem de confortabil pentru ocupant și este prevăzut și cu frâne pe disc în caz că trebuie să oprești brusc atunci când cobori o pantă spre exemplu. Greutatea totală este de 14 kg, iar garanția de nu mai puțin de 10 ani.

Importator Thule în România: aleo.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven − six =