Acum citesti
Noutăți de la YT Industries pentru 2018

YT Industries și-a făcut temele pentru sezonul 2018 și chiar dacă nu o să vină cu modele complet noi, producătorul german are câteva modificări importante în gamă ce merită menționate. În primul rând, cei de la YT își vor schimba logo-ul cât și sloganul, care sună acum mai periculos ca oricând: Live uncaged! Odată cu această schimbare a fost modificat și site-ul web în consecință.

O mișcare generală interesantă se referă la înlocuirea transmisiilor 1×12 de la Sram cu unele 1×11, o combinație de componente Shimano și e*thirteen care oferă o bandă mai largă cu 11% decât cea 1×12, în condițiile în care caseta are un pinion în minus.

YT Jeffsy 2018, bicicleta de All-Mountain din gamă, va fi construită în continuare cu cadru din carbon în versiunea de top și va fi disponibilă cu roți de 27.5 sau 29 de inch. Jeffsy CF Pro Race o să aibă în dotare suspensii Fox din gama Kashima Factory, cât și o tijă reglabilă Transfer.  La capitolul frâne sunt instalate Sram Guide Ultimate, modelul de top, iar cockpit-ul provine de la Renthal. Roțile sunt furnizate de e*thirteen, incluzând și anvelopele. Treabă serioasă.

bicicleta-all-mountain-yt-industries
Jeffsy CF Pro Race: versiunea de top.

Jeffsy CF Pro, model plasat cu o treaptă mai jos, va fi dotat tot cu amortizoare Fox, însă din gama Performance Elite, toate combinate cu componente Shimano XTR la nivel de transmisie și Sram Guide RSC la nivel de frâne. Modelele și mai jos plasate, Jeffsy CF și AL, vor avea suspensii de la RockShox.

Cel mai ieftin model din gama Jeffsy va fi cel cu cadru din aluminiu, având un preț de 2.299 de euro, iar cel mai scump, modelul cu cadru din carbon, oferit pentru 4.999 euro, un preț competitiv comparat cu concurența.

Modelul de downhill al celor de la YT, Tues, folosește același cadru pe care se dă în Cupa Mondială Aaron Gwin și poate fi echipată în versiunea de top cu o furcă Fox 40 Float Factory, amortizor Fox Float X2 (fără arc) și frâne TRP G-Spec, pe care le-am testat și noi anul trecut (vezi rubrica teste/frâne).

bicicleta-downhill-yt
YT Tues, în versiunea de top.

Vor exista 3 versiuni de echipare, cea mai ieftină, cu cadru din aluminiu, fiind oferită pentru 2.399 de euro, iar cea mai scumpă, pentru 4.999 euro (cadru carbon).

Ultima, dar nu cea din urmă, este modelul DirtLove, construită pentru iubitorii de DirtJump, care vine cu un cadru din oțel foarte stabil, așa cum menționează producătorul, dar și cu o furcă Rock Shox Pike DJ, frână Sram Level TL și roți, surprinzător sau nu, DT Swiss 533D. Prețul este de 999 de euro.

bicicleta-dirtjump-yt
YT DirtLove 2018

Mai jos, ai la dispoziție un documentar de 14 minute, în care cei de la YT vorbesc despre primii lor 10 ani de existență, compania fiind înființată în anul 2008.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − two =