Acum citesti
Noutăți Felt pentru 2015 la Eurobike

Felt mizează pe noi biciclete de enduro și all mountain în 2015, dar și pe Fatbike-uri, prezentându-se în acest segment cu o gamă bogată. Pe de altă partea, vestea bună este că pentru modelele entry-level, vor mai exista câteva biciclete cu roți de 26 de inch, o adevărată raritate pentru anul ce urmează.

Nu voi începe cu bicicletele pentru munte ci cu una pentru oraș: Felt El Nino, un cruiser cu roți de 26 de inch, cu anvelope foarte groase ce amintesc de fat-bike-uri, dar semi-slick și cu o viteză de rulare mare. Pentru nici 1.000 de $, vei obține o bicicletă care întoarce priviri prin oraș dar pentru care vei avea cu siguranță nevoie de un garaj pentru stocare, căci gabaritul este pe măsură. Promite a fi foarte confortabilă, are un sistem de transmisie single speed și este disponibilă într-o singură dimensiune: cea de 18 inhc. Frânele sunt mecanice pe disc și provin de la Tektro, modelul Aries cu discuri de 160mm.

felt_el_nino

Trecem mai departe dar nu ne îndepărtăm prea mult de aria Fatbike-urilor. De data aceasta însă vorbim despre un Fatbike de munte, recent lansat de Felt și prezentat la Eurobike. Poartă denumirea de Double Double 70 (nu este o greșeală, pur și simplu producătorul a simțit nevoia să accentueze denumirea de Double), are finisaje foarte bune, cabluri trase prin interiorul cadrului, o furcă din carbon cât se poate de rezonabilă, anvelope suficient de groase încât să absoarbă toate șocurile și să impresioneze trecătorii și este oferită pentru doar 999 de euro în versiunea entry-level. O variantă cât se poate de rezonabilă. Pe măsură ce echiparea devine mai performantă crește și prețul.

felt_double_double_70

Dar dacă să pedalezi de nebun pe un Fatbike nu este suficient, atunci poți opta pentru unul asistat electric la pedalare, căci Felt s-a gândit și la cei mai leneși dintre voi. Mi-e teamă să mă gândesc cât cântărește de fapt această bicicletă, dar și mai teamă de prețul de achiziție de 3.799 euro. LebowskE este mai lung decât omologul său mecanic dar este mai bine echipat și cumva mai confortabil.

felt_lebowske

Lăsând bicicletele cu roți groase deoparte, revenim la cele clasice, consacrate. Felt pregătește pentru 2015 noul Edict cu un preț de achiziție mai avantajos. Modelul Edict 5 spre exemplu, cu roți de 29 de inch și suspensii de 100mm, va fi oferit pentru 2.199 de euro. În fotografia de mai jos poate fi admirat modelul Edict 3.

felt_edict_3

Nu au fost uitați nici fanii segmentului Enduro. Felt intră în horă cu noul Compulsion, un full-suspension cu suspensii de 160mm, roți de 27.5 inch și furcă Rock Shox Pike în versiunea de top, oferită pentru 3.499 de euro. Versiunea de bază totuși poate fi achiziționată pentru 2.199 euro.

felt_compulsion_10

Bicicletele din gama de top Virtue vor rămâne neschimbate pentru anul viitor.

felt_virtue

Modelul de XC de top, Nine FRD, va fi echipat pentru anul viitor cu noua furcă Rock Shox RS-1 și cu un sistem de transmisie 1×11, care va utiliza un angrenaj Race Face Next SL.

felt_nine_frd

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + 14 =