Acum citesti
Noutăți importante de la Garmin: Ceas, GPS și cameră video pentru 2017

Trebuie să recunosc că dintre toate produsele pe care am avut ocazia să le văd la Eurobike la standul Garmin, noul ceas Fenix Chronos m-a impresionat cel mai mult. Atât de mult, încât mi-aș fi dorit să-l cumpăr pe loc, dar trebuie să recunosc că am fost un pic descurajat de preț: 999 de euro pentru versiunea entry și 1.299 pentru versiunea cu materiale și mai bune. Totuși, încă mă gândesc că s-ar putea să intru în posesia unuia, mai ales că se apropie Crăciunul. Lăsând la o parte preferințele mele în materie de ceasuri, haideți să vedem ce are de oferit acest nou Fenix Chronos.

Garmin_fenix Chronos_Steel©Garmin Deutschland GmbHPe scurt, este un ceas premium care combină utilul cu plăcutul și din nou, cu utilul. Pe lângă funcția evidentă de ceas, acesta are câteva funcții care s-ar putea să te surprindă: GPS – mod în care poate funcționa până la 13 ore, rezistă sub apă la 10ATM, altimetru, barometru, busolă, monitorizare puls, conectivitate wireless, ghid de recuperare VO2max, toate fiind adaptate în funcție de sportul pe care-l practici: alergare, ciclism, hiking, înot, ski, triatlon, golf și multe altele.

Garmin_fenix Chronos_Leather©Garmin Deutschland GmbHDisplay-ul de 1.2 inch (Chroma Display) se vede perfect chiar și când razele soarelui cad direct pe suprafața lui, iar un geam din safir asigură că indiferent de lovituri sau zgârieturi, urmele nu vor rămâne pe suprafața acestuia. De asemenea, este disponibil în versiunea cu brățară din piele, oțel inoxidabil sau, în versiunea cea mai scumpă, din titan.

Trecem mai departe la noul GPS Garmin Edge 820 și Edge Explore 820, aparate de bord cu dimensiuni compacte, ușoare, construite special pentru cicliști. Utilizatorii pot sta mereu conectați cu ceilalți din grup datorită funcției GroupTrack, astfel încât dacă se îndepărtează unul de celălalt să-și cunoască în permanență poziția. Genial, nu?

Garmin_Edge 820_GroupTrack©Garmin Deutschland GmbHAlte funcții importante sunt VO2 Max, recovery advisor, tracker pentru FTP și wați/kg, Strava Live Segments și multe altele. Un dispozitiv GPS dar și un altimetru se află în interiorul noului aparat, ceea ce oferă o precizie foarte mare pentru datele înregistrate. Ecranul cu touch screen de 2.3 inch funcționează în orice condiții, de uscat, de ploaie sau de întuneric, iar acesta poate fi conectat foarte facil la un power meter.

Garmin_Edge 820_Bundle©Garmin Deutschland GmbHDurata de viață a bateriei ar umra să fie de 15 ore. Prețul pornește de la 349 de euro și poate ajunge la maxim 499 de euro, în versiunea cu senzor de viteză și un pulsometru premium.

Nu în ultimul rând, cei de la Garmin au lansat în premieră o cameră video. Dar bineînțeles, nu orice fel de cameră. VIRB Ultra 30 ar urma să fie cea mai performantă din clasa Ultra HD 4K. Este desigur rezistentă la apă și la șocuri, iar datorită sistemului G-Metrix poate afișa informații despre cât de departe, cât de sus sau cu ce viteză s-a mișcat cel care filmează.

Garmin_VIRB_Ultra_30©Garmin Deutschland GmbH (3)Este dotată și cu control de voce, o funcție nouă, are un LCD cu touchscreen, live streaming, stabilizare de imagine pe 3 axe, fiind totodată foarte ușor de operat. Poate face fotografii de 12 megapixeli sau poate transmite live pe Youtube, facebook sau Garmin Connect Share. Prețul recomandat, pentru probabil cea mai bună cameră de acțiune din clasa sa, este de 529.99 euro.

Importator Garmin în România: Extreme Riders.

 

Vezi Comentariu (1)
  • Arată foarte bine Chronos. Sper că are și performanțe pe masura frumuseții. Și Fenix 3 arată bine dar la receptia GPS în condiții medii/grele este sub așteptări. Pe forumul Garmin sunt pagini întregi de plângeri. Nici Suunto nu sta mai bine cu Ambit Vertical, Traverse si cu noul Spartan (de când au renunțat la umflătura antenei). Spun asta fiind în familia Suunto de mult timp (T6d, Ambit 2, Ambit 3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × one =