Acum citesti
NSW – o nouă linie ultra-premium de la Zipp

Zipp-NSW-program-600x372Zipp a anunţat că va lansa gama de produse NSW, cele mai avansate şi performante produse venite de la inginerii lor. Nest Speed Weaponry a preluat numele de la departamentul secret de cercetare The Nest unde aceste produse au fost dezvoltate.

Zipp_808-NSW_wheelset-600x450Primul produs sunt roţile 808 NSW Carbon Clincher, care folosesc o nouă formă a jantei pentru aerodinamică îmbunătăţită şi efect redus al vântului lateral. Butucii sunt noi, mai rezistenţi şi cu rotire mai fină. Setul de roţi cu jante înalte de 82 mm sunt proiectate pentru triatlon, contratimp şi alte discipline contra cronometru. Modelul nou va aduce o reducere a puterii pentru pedalat cu 3-4 watt faţă de modelul vechi 808 Firecrest, ceea ce se traduce într-o recuperare de 90 de secunde la 40 km/h pe distanţa de 180.25 km de la Ironman. De asemenea, efectul vântului lateral este redus cu 8-10% faţă de 808 Firecrest.

Roţile sunt echipate nu noii butuci Cognition care folosesc tehnologia Axial Clutch care la mersul în gol retrage clicheţii în butuc pentru a elimina zgomotul şi frecarea suplimentară. Imediat ce se începe pedalarea, clicheţii revin pe poziţie.

Zipp_Cognition-rear-hub-600x279Butucul spate are flanşe în formă de stea cu spiţe cu tragere dreaptă pentru unghiuri optime ale spiţelor şi pentru reducerea tensiunii pe rulmenţi. Marginea butucului faţă este proiectată pentru a păstra un diametru mare al durlmentului pentru o rulare mai fină, rapidă şi mai de durată.

Zipp-808-NSW-dimlpes_showstopper-braking-297x223Grafica roţilor NSW nu afectează micile adâncituri cu rol aerodinamic de pe jantă. Suprafaţa de frânare este din materialul Showstopper bazat pe carbură de siliciu care oferă o putere de frânare şi o modulare excelentă pe orice vreme.

Zipp-808-NSW-closeup-600x400Roţile au avut deja succes de două ori în campionatele mondiale, o dată la cele de Ironman 70.3 din Austria unde Jan Frodeno a câştigat titlul şi încă o dată cu echipa Velocio-SRAM Pro Cycling la campionatele de contratimp pe echipă feminin la Richmond.

Câteva detalii tehnice:

• greutate: 1810 g (830 g faţă, 980 g spate)
• jantă cu înălţimea de 82 mm şi lîţimea de 27.8 mm, cu lăţimea internă de 17.25 mm şi o suprafaţă de frânare de 26.44 mm
• 18×24 spiţe Sapim CX-Ray
• butuci Cognition cu Axial Clutch tech (110 g faţă, 225 g spate)
• sunt incluse cheiţe de titan, extensii de valvă Silca, jante de transport, saboţi de frână şi baieuri Zipp
• preţul anunţat pentru un set este de 3000 Euro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − eight =