Acum citesti
O fotografie istorică pentru București lansează campania de informare Tu ești traficul

București, 26 aprilie 2014 – Sâmbătă, 26 aprilie, 60 de șoferi au dat mâna cu 60 de bicicliști și cu 60 de călători cu transportul în comun, pentru a evidenția spațiul pe care îl ocupă în trafic fiecare dintre cele trei mijloace de transport. Conceptul a fost demonstrat prin recrearea, pe Calea Victoriei din București, a celebrei fotografii „Space taken by 60 people”, realizată pentru prima dată în Germania în 2001 și refăcută, de atunci, în diferite colțuri ale lumii.

tu_esti_traficul

Evenimentul de la București s-a derulat în cadrul campaniei Tu ești traficul, menită să evidențieze necesitatea utilizării eficiente a spaţiului public în mediul urban.

Proiectul este realizat de Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB), platforma de ciclism urban Portocala Mecanică, OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România), și ActiveWatch, ca parte a proiectului Drumuri Verzi București (DVB).

Fotografia – realizată de fotograful Cristian Vasile (București Optimist) rezumă, în 3 cadre, spațiul ocupat, pe aceeași stradă, de 60 de persoane care folosesc 3 mijloace diferite de deplasare: autoturismul, transportul în comun și bicicleta.

Fotografia a fost recreată printr-un efort comun ce a implicat o echipă de aproximativ 10 persoane – membri ai Comunității Bicicliștilor din București, precum și a unui număr de peste 10 de voluntari ce au ajutat la coordonarea mașinilor, bicicliștilor și călătorilor cu transportul în comun.

De asemenea, peste 100 de persoane au răspuns apelului CBB pentru a apărea în cele 3 cadre ale fotografiei, fie ca șoferi, bicicliști sau călători cu mijloacele de transport în comun.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul SC. Autogeneral SA, Asociația „Bucureștiul Meu Drag” și a fotografului Cristian Vasile (București Optimist).

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − 7 =