Acum citesti
Orbea a lansat noua versiune Orca OMX, mai aerodinamică și cu cabluri ascunse

După Orca Aero, Orbea a decis să aducă îmbunătățiri și modelului Orca clasic. Noul model se numește OMX după noul cadru din carbon și este proiectat să fie mai bun din toate punctele de vedere decât modelul anterior, fără să fie o bicicletă orientată pe o singură disciplină.

Începând cu cadrul din carbon, Orbea a reușitsă aducă greutatea mai jos, la doar 833 g pentru mărimea 53! OMX e disponibilă doar cu frâne pe disc și atât cadrul cât și furca Freeflow au spațiu pentru anvelope de maxim 700x32c!

Prin coborârea seatstay-urilor la fel ca la modelul Orca Aero și prin optimizarea formei tuburilor, noul cadru e cu 10% mai aerodinamic decât cel anterior. Cadrul e de asemenea mai rigid cu 15%. O tijă de șa proprie cu secțiune în D este prinsă cu un șurub integrat iar ambele roți folosesc ax thru de 12 mm.

Bicicleta e oferită în 7 mărimi iar geometria este cea a unei biciclete agresive polivalente.

Cablurile expuse nu sunt potrivite pe o bicicletă aero, așa că ele sunt ascunse încă de la ghidon, doar o bucată mică fiind vizibilă la capătul ghidolinei. Pentru a păstra aspectul curat, pipa are integrat un suport de computer ce e compatibil și cu lumini și camere video cu prindere standard.

Orbea oferă deja grafică personalizată prin programul MyO, dar acum măresc un pic posibilitățile fiind oferite și mai multe stiluri grafice. Există 5 versiuni, acestea fiind practic stick-ere ce arată foarte bine. Unele sunt opace însă altele sunt translucente, ceea ce înseamnă că își schimbă aspectul în funcție de culoarea de bază.

Modelele Orca OMX au prețuri între 23.499 lei și 46.999 lei, cu un preț de 16.499 lei pentru setul cadru+furcă. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului, bicicletele putând fi comandate de la Orbea România.

 

 

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − 5 =