Acum citesti
Oros, primul MTB de carbon de la Alchemy Bicycles

alchemy-bicycles-oros-custom-carbon-fiber-hardtail-mountain-bike-600x363Alchemy a prezentat la NAHBS (târgul american de biciclete fabricate manual) primul lor model de MTB de carbon, Oros, care a şi câştigat cu ocazia asta premiul la categoria Carbon. La momentul târgului, încă nu era decisă echiparea finală, dar acum bicicleta este gata pentru livrări.

Pentru producţie, Alchemy a folosit matriţe de producţie proprie şi procesul de fabricaţie se desfăşoară 100% în atelierele lor, ceea ce le dă un control absolut asupra producţiei şi calităţii. Bicicleta va fi disponibilă cu roţi de 29 în mărimile M/L/XL şi cu roţi de 27.5 în mărimea S.

O altă noutate este sosirea lui Dave Earl în echipa de design şi ingineri de la Alchemy, acesta lucrând înainte pentru grupul Sotto unde a colaborat cu Praxis la producţia casetei lor de 10 pinioane, dar şi cu Yeti pentru proiectarea sistemului lor de suspensie Switch. Acest lucru nu poate fi decât benefic pentru viitorul mărcii Alchemy.

Comunicatul de presă a celor de la Alchemy sună aşa:

„Facem un mare pas înainte toamna aceasta prin lărgirea ofertei în domeniul MTB-ului iar Oros este un exemplu clar al acestei direcţii. Lărgirea echipei cu un inginer genial ca şi Dave şi grupul Sotto, chiar dacă pare o nebunie, este nivelul următor. Considerăm Oros ca un mare pas înainte, dar nu aţi văzut încă nimic.”

David Earle spune următoarele: „Apreciez mult firmele care investesc în zona unde ele au baza. Ei spun că produsele lor sunt fabricate în S.U.A. şi chiar pun suflet în lucrul acesta. Nu doar prototipurile, nu doar proiectarea. Fabricarea. Nu pot să mă gândesc la o altă firmă cu care aş vrea să colaborez. Ţin să cred că toate bicicletele sunt frumoase, dar aici e teritoriul super-bicicletelor.”

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − two =