Acum citesti
Pentru 2019 Mavic anunță o serie de noutăți: roți, căști, încălțăminte și haine

Mavic nu doar că este un brand cu renume, dar are câteva produse în portofoliu care devin aproape instantaneu obiect al dorinței: roțile Crossmax devenite deja legende sau încălțămintea cu același nume, doar pentru a menționa câteva.

În 2019 cei de la Mavic vor comercializa nu mai puțin de 7 noi seturi de roți, pe care le voi prezenta mai jos, alături de noua încălțăminte de șosea Cosmic Ultimate SL și alte câteva jachete, veste, pantaloni și tricouri noi. Voi începe cu roțile căci sunt componentele pentru care Mavic este atât de faimos.

Cosmic Ultimate UST sunt un set de roți construit pentru cursiere, unul care cântărește doar 1.330 de grame și costă nu mai puțin de 3.499 de euro. Acestea sunt roți de World Tour, care vor oferi o accelarație aproape instantanee și un răpuns pe măsură. Sunt construite integral din carbon, începând cu butucul, trecând prin spițe și terminând cu jantele. Au o înălțime de 40mm și o lățime de 26mm. Pot fi livrate împreună cu anvelopele în formatul 700×25, acestea cântărind doar 260 de grame bucata.

Trecând mai departe, a fost anunțat setul Cosmic Pro Carbon SL UST, cu un preț aproape la jumătate față de top modelul de mai sus (2.099 euro), însă fără a părăsi segmentul high-end. După cum o spun cei de la Mavic, acest set de roți este atât de rapid încât a fost necesar să lucreze intens la capacitatea de frânare. Greutatea setului este de 1.490 de grame, iar faptul că nu utilizează o cameră îți va permite să rulezi și la o presiune mai joasă fără să porți grija unei eventuale pene de cauciuc. Sistemul tubeless este unul dintre cele mai prietenoase din lume când vine vorba despre instalare sau mentenanță.

În categoria Endurance, Mavic lansează noile Ksyrium Pro Carbon SL, cu un preț similar al modelului Cosmic Pro, însă cu o greutate ceva mai mică, de 1.475 de grame. Sunt gândite pentru utilizarea cu discuri, au o înălțime de 32mm, o lățime de 21mm și sunt optimizare pentru anvelope de 28mm.

 

Iar dacă vine vorba de greutate redusă și de bătut KOM-uri pe Strava, atunci noile Ksyrium Pro Carbon SL pot fi răspunsul: o greutate de doar 1.190 de grame/set și un preț de 1.999 de euro. Janta este cea mai ușoară construită de Mavic, cântărind doar 320 de grame, înălțimea acesteia fiind de 25mm.

Există vești bune și pentru segmentul entry-level. Aksium Elite UST, un set de roți care vântărește 1.780 de grame, este oferit pentru 299 de euro și este axat pe confirt. Janta este sudată și salvează 40 de grame, adăugând totodată rigiditate roților, iar jantele mai late contribuie la o rulare mai eficientă și la un confort sporit.

Modelul de bază Aksium va fi oferit pentru doar 199 de euro și va cântări 1.840 de grame. Acestea au jante cu o lățime de 17mm, iar spițele sunt de tip straight-pull, oferind durabilitate și rigiditate mai mare. Poate acomoda anvelope de până la 32mm, iar butucii folosesc desigur rulmenți.

Ultimele, dar nu cele din urmă, cu noile roți Mavic AllRoad Elite Disc UST, care vor avea o lățime de 22mm, putând să găzduiască anvelope cu o lățime de la 32 la 64mm! Acestea sunt gândite pentru orice fel de traseu, în principal pentru cele denivelate, făcând din ele o decizie importantă pentru iubitorii de gravel. Sunt disponibile în versiuni cu prindere pentru disc 6-bolt sau Centerlock, cu ax de 9mm pe față (posibil și pentru 12mm) și cu un ax de 12x142mm pe spate. Greutatea specificată este de 1.720 de grame.

În ceea ce privește gama de încălțăminte, aceasta va fi completată de noii Cosmic Ultimate SL, unii dintre cei mai ușori construiți de Mavic până în prezent. Sunt oferiți pentru 380 de euro și beneficiază de o construcție cu profil jos pentru o mai mare libertate de mișcare. Talpa Full Carbon Energy SLR este nou construită și mai ușoară cu 10 grame decât modelul precedent, iar construcția este realizată fără cusături. Prinderea se face cu sistemul BOA IP1 care permite reglaje din milimetru în milimetru pentru a obține confortul suprem.

Casca Comete Ultimate este de asemenea un produs nou pentru 2019, putând fi deja zărită pe capetele celor de la Vital Concept. Greutatea este de doar 215 grame pentru dimensiunea M și de 250 de grame pentru dimensiunea L. Iar comparativ cu casca Cosmic Pro, design-ul aerodinamic permite câștigarea a 3 Wați, asta traducându-se liber într-un câștig de 14 secunde per oră la o viteză constantă de 40km/h. Tehnologia cu care este construită permite eliminarea umiditatea, iar gurile mari asigură o aerisire foarte bună. Iar când vine vorba de protecție, cei de la Mavic propun versiunea EPS 4D care conține o spumă ce se deformează în cazul unui impact, preluând din șoc și asigurând capului o poziție cât mai ferită. Versiunea standard costă 250 de euro, pe când cea cu protecție, 20 de euro în plus.

La capitolul haine, se poate spune că Mavic lansează mai multe opțiuni pentru vreme rea. Avem la dispoziție așadar noua jachetă de ploaie Essential H20, construită din două straturi și cu un index waterproof de 10.000mm, alături de un fermoar ce nu permite trecerea apei. Este prevzută cu materiale reflectorizante, se poate compactiza foarte ușor și așa cum ne spun cei de la Mavic, fără a oferi informații precise, cântărește foarte puțin.

Pentru vânt, va fi oferită jacheta Essential Wind Jacket, la un preț de 110 euro. Aceasta are rolul de windstopper însă va ține și ploaia măruntă la distanță.

Din aceeași categorie poți opta pentru vesta Essential Vest, care este în mare jacheta de mai sus, dar fără mâneci, alături de un preț mai mic, de 99 de euro.

Tot din gama Essential vor face parte și Bib Short-ul, construit pentru condiții mixte de utilizare. Fixarea pe picioare se face cu elastic, iar bazonul este realizat din două straturi (densitate diferită și grosime diferită), pentru un confort superior.

Pentru femei, Mavic a pregătit două noi produse: pantalonii Sequence Pro și tricoul Sequence Twist. Pantalonii oferă un bazon cu 3 densități diferite și 6 grosimi diferite, așadar variante numeroase când vine vorba de confort, iar cel mai important, oferă o soluție inteligentă când vina vorba de mersul la toaletă: un fermoar discret integrat în partea din spate, care nu mai necesită înlăturarea tricoului sau jachetei. Prețul este de 160 de euro.

În ceea ce privește tricoul Sequence Twist, acesta este gândit pentru zilele călduroase, reușind să reducă căldura corporală și să elimine eficient transpirația. Partea din spate este foarte aerisită și conține 3 buzunare separate, incluzând unul mai mare cu fermoar.

Elementele reflectorizante sunt prezente pentru a spori siguranța pe șosea, iar elasticele de fixare dorsale dispuse în X vor asigura de asemenea un confort sporit.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − ten =