Acum citesti
Pinarello introduce suspensie automată hidraulică electronică pe Dogma

Inovaţiile în domeniul suspensiilor la cursiere vin se pare de unde nu te aştepţi, cum ar fi un producător italian, aceştia fiind cunoscuţi pentru viziunile lor clasice. Împreună cu specialiştii în suspensii de la HiRide, Pinarello a reproiectat amortizorul de pe modelul lor Dogma K8-S pentru curse clasice, acesta fiind acum hidraulic şi cu comandă electronică. El a fost folosit de echipa Sky la Paris-Roubaix. Această nouă versiune a amortizorului măreşte mult performanţele sistemului de suspesie faţă de modelul anterior cu elastomer, permiţând şi blocarea prin comandă de pe ghidon pentru a reduce la zero pierderea de putere pe bucăţile cu asfalt bun dintre secţiunile pavate, pe acestea din urmă cursa de 10 mm a amortizorului putând fi uşor activată.

Cadrul cu amortizon şi cu chainstay-uri flexibile a fost lansat practic acum doi ani, el izolând ciclistul de vibraţiile dure şi şocurile inevitabile ce apar la rularea cu viteză mare peste pavatele din Franţa şi Belgia, dar numai anul acesta a fost îmbunătăţit cu sistemul electronic Dogma Suspension System (eDSS).

Ideea sistemului este de a le oferi cicliştilor două posibilităţi, atât de a avea amortizare maximă cât şi o bicicletă rigidă, fără să trebuiască să se gândească la acest lucru. Astfel, eDSS 2.0 poate debloca suspensia automat pe baza informaţiilor primite de la senzorii aflaţi pe cadru – un sistem de accelerometre pe 6 axe şi giroscoape, sistem ce detectează tipul de teren şi adaptează imediat suspensia la acesta, în câteva milisecunde.

Deşi momentan tehnologia a fost montată doar pe bicicletele profesioniştilor, aceasta va fi disponibilă pentru cumpărătorii modelelor Dogma K8-S şi K8-S Disc foarte curând.

Mai multe informaţii găsiţi pe pagina producătorului.

Informaţii de pe bikerumor.com

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + 20 =