Acum citesti
Piste de biciclete pe strada Buzești

Proaspăt refacuta arteră Buzești vine cu o mare noutate pentru infrastructura dedicată bicicliștilor bucureșteni. Așa cum ai putut citi în titlu este vorba despre noi piste de bicicletă amplasate pe stradă și nu pe trotuar. Acesta ar putea fi defapt primul semn că începem să ne aliniăm standardelor europene de deplasare urbană.

Dar cum orice veste pozitivă este deseori însoțită și de una negativă, află că pe ambele sensuri am întâlnit automobile parcate. Nu mai miră pe nimeni faptul că șoferii ignoră complet pistele dedicate bicicliștilor, însă mă bazez pe faptul că Poliția Rutieră a promis că-i va sancționa pe cei care nu respectă legea. Probabil nu acum, ci când întreaga arteră va fi dată în folosiință. Sau cine știe…

Vezi Comentarii (12)
  • Si eu sincer ma mir… Dupa ce am asteptat atata timp, nu pot decat sa ma bucur amar. 🙂 Sa le dezvolte pe toate asa si mai discutam.

  • In sfarsit! Iar pentru masinile parcate, solutia ar trebui sa fie simpla: poza trimisa la politia rutiera urmata de amenda si gata.

  • Minte de gibon, isi lasa masinile pe pista, mai grav e ca nu sunt sanctionati, de asta isi permit acest „beneficiu„ le-as avaria masinile sa ma ne tina minte, dar sunt sigur ca voi fi sanctionat.

  • Bravo! Un prim pas.. desi s-au mai facut si refacut diferite strazi si in alte zone si nu s-au amplasat si piste pt Biciclete.

    As zice ca trebuia sa dea cu niste vopsea pe ele , (am vazut ca de obicei la piste se da cu Verde) … sau cum s-a dat la primele piste, cu strat antiderapant de culoare verde 🙂

  • Felicitari pentru initiativa…speram ca or sa faca tot orasul asa. Insa …mai mult ca sigur soferii cretini din traficul bucurestean ( mai mult de 90% ) vor vedea pistele ca un loc perfect de parcare…

  • Piste pe trotuar vor exista acolo unde exista posibilitatea ( adica latime suficienta). Si cum strazile au fost gandite ca latime doar pentru masini nu veti vedea astfel de piste decat in zone reabilitate complet ( daca ramane loc si pentru trotuar!). Stiu din sursa de la Primarie. La Primarie cat de bune intentii ar avea cineva, e f multa birocratie, aprobari si lucrurile bune se pierd pe parcurs. Nu e vina nimanui ci a tuturor!

  • Sunt uluit! Incredibil, stimati telespectatori! Exista urme de inteligenta in primarie!… Dar tot e doar jumatate de pista. Solutia cea mai simpla de a pastra pistele de biciclete pentru biciclisti este separarea lor neta de strada. Bordura inalta, poate chiar niste spatiu verde cu oleaca de gard viu. Si politisti la panda in intersectiile unde bordura s-ar intrerupe. Hello civilizatie!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × three =