Acum citesti
Plecați în turul lumii, pe biciclete, cu bebelușul de 7 luni

O familie din Ucraina tocmai ne-a contactat pe facebook pentru a ne spune povestea lor și pentru a ne cere infromații despre persoane la care se pot caza în perioada 22-25 septembrie, perioadă în care vor sălășui în Constanța. Dar să vă spun mai întâi despre ce este vorba.

Olega și Bragomyr au renunțat la job-uri, au vândut tot ce aveau în afară de biciclete și echipament. În fond, toată această răsturnare de situație a pornit din dorința de a-și îndeplini un vis, acela de vedea întreaga lume pe biciclete. Au pornit în urmă cu o lună și jumătate. mai precis pe 29 iulie 2017 din Kiev și au planificat să ajungă în Noua Zeelandă în 3 ani. De acolo, ar urma să pedaleze prin America, apoi prin Europa, până în 2023, atunci când fiica lor care-i însoțește în tură va împlini 6 ani.

Sună ireal? Da, cunosc, și pentru mine la fel. Olega ne oferă și alte detalii: în trecut, cei doi duceau o viață normală, ea fiind manager, iar el avocat. Au mai plecat în ture lungi cu bicicleta însă niciodată mai mult de 2-5 zile, iar de două ori în opt ani au făcut ture mai lungi de 2 săptămâni. Odată ce s-a născut fiica lor Mia, au înțeles că un vis rămâne un vis dacă nu acționează. Și după cum subliniază Olega: cea mai importantă lecție pe care o poate da un părinte copiilor săi este de a le arăta cum visele pot deveni realitate.

Între lunile mai și iunie 2017 au planificat excursia, au obținut pașapoartele pentru toți 3, au stabilit un traseu, au pus pe picioare un site http://www.dreamup.life și au început un video blog pe Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCgcxhpDHwKWF3Rouwg9FeEA

Câteva statistici de până în prezent: au călătorit timp de 1 lună și jumătate, au parcurs 1.000 de km, au dormit 18 din cele 46 de nopți în cort, în sălbăticie, iar restul prin casele celor care s-au oferit să-i găzduiască. Micuța s-a simțit grozav în toată această plimbare, cu excepția faptului că a făcut febră când i-au ieșit primii doi dinți.

După cum subliniam la început, Olega și-a manifestat interesul de a cunoaște cicliști din Constanța, în perioada 22-25 septembrie, prin urmare ne-a pus la dispoziție pagina ei de facebook https://www.facebook.com/blagomyrra cât și două adrese de e-mail: [email protected] și [email protected]

Cei care doresc să-i întâlnească și să-i găzduiască, ajutându-i astfel să continue să-și îndeplinească visul, sunt rugați să ia legătura cu ei.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + 20 =