Acum citesti
Powermetru cu prindere pe pantof de la Brim Brothers

Zone-Power-meter-1-297x223Powermetrele au început să devină un accesoriu comun pentru cei ce se antrenează serios în ciclism, în ultima vreme apărând pe piață un număr mare de modele la prețuri din ce în ce mai mici. Ce au toate în comun este că ele se atașează la bicicletă, iar mutarea lor de pe o bicicletă pe alta este foarte grea sau chiar imposibilă acasă. Ele se montează pe butucul spate, pe brațele angrenajului, pe pedale… Dar Brim Brothers au scos pe piață Zone DPMX, un powermetru care se montează… pe pantof!

Zone-Power-meter-4-297x223Momentan acesta este compatibil doar cu pedalele Speedplay Zero și cu pantofi care au măcar o prindere cu velcro. Există sistem cu montare pe o singură parte, la prețul de 440 USD, sau pe ambele părți la prețul de 881 USD. Sistemul este în lucru de peste șase ani, dar se pare că, în urma unei campanii reușite și încheiate pe Kickstarter, acesta va fi gata de livrare în luna mai 2016.

Brim-Zone-Package-600x450Marele avantaj al sistemului, pe lângă prețul competitiv, este că acesta se poate folosi pe orice bicicletă, cu condiția ca aceasta să fie echipată cu pedale Speedplay Zero. Asta înseamnă doar cursiere, momentan MTB-urile fiind scoase din discuție, dar nu se știe cum va evolua în viitor sistemul, care este doar la început de drum.

Zone-Powermeter-deets-600x556Zone DPMX folosește o plăcuță piezo-ceramică pe post de senzor, plăcuță ce o înlocuiește pe cea a pedalei. Plăcuța trimite un semnal emițătorului aflat în partea de sus a pantofului și măsoară presiunea aplicată de 100 de ori pe secundă. Emițătorul conține și un senzor de mișcare ce permite măsurarea cadenței, dar și a balansului pedalei. Datele sunt transferate prin ANT+, fiind astfel compatibil cu un număr mare de computere și de telefoane. Sistemul dual trimite date despre ambele picioare, care se pot vedea sub formă de comparație. Sistemul simplu dublează efectiv valoarea puterii aplicate pentru a obține estimarea valorii reale.

Instalarea este foarte simplă, fiind similară cu montarea unor plăcuțe simple pe pantof, dar folosește și un adeziv special între pantof și plăcuță, pentru a nu se pierde din puterea aplicată prin flexarea tălpii. Evident, pantofii ar fi bine să fie noi, căci vor fi folosiți multă vreme…

Greutatea este în jur de 50 g la fiecare picior, iar cum plăcuța standard Speedplay are o greutate de 15 g, asta înseamnă 35 g în plus pe fiecare picior. Autonomia bateriei este de 15 ore, aceasta fiind demontabilă pentru încărcare pe USB.

Pentru mai multe informații vizitați pagina producătorului.

Sursa – bikerumor.com

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 + 15 =