Acum citesti
PowerPod, powermetru pe… ghidon!

PowerPod este probabil cel mai simplu și mai ieftin dispozitiv de măsurat puterea disponibil. În versiunea sa nouă, are inclusă și comunicație pe BTLE alături de ANT+, putând fi folosit astfel împreună cu aplicația de smartphone PowerHouse care oferă informații suplimentare. Aplicația este plug and play și nu trebuie să știi nimic despre cum se folosesc datele despre putere sau zonele de antrenament, aplicația face totul. La prima folosire se face un test FTP de 20 sau de 5 minute, restul fiind apoi reglat automat.

Aplicația are incluse șase planuri de antrenament, trei pentru ciclism și trei pentru fitness general dar sunt în plan și antrenamente specifice pentru diverse lungimi de curse. Aplicația și planurile de antrenament sunt dezvoltate cu Hunter Allen, creatorul Training Peaks. Aplicația face antrenamentul după putere disponibil pentru oricine.

Senzorul PowerPod este cheia sistemului. Acesta folosește o combinație de date cum ar fi viteza vântului, viteza roții (de la un senzor ANT+ separat pentru că cea prin GPS nu e suficient de precisă), accelerația, înclinația și greutatea bicicletei și a ciclistului. Din toate acestea este calculată puterea. Senzorul de viteză este disponibil la prețul de 29 USD sau în variantă viteză și cadență la 50 USD.

Practic acesta e cel mai simplu powermetru disponibil pe piață. El are însă funcții avansate și măsoară parametrii pe care nu îi mai măsoară niciun model de pe piață. Există și posibilitatea de a-l calibra folosind un powermetru cu citire directă de pe angrenaj sau butuc. Chiar și fără această calibrare datele obținute sunt destul de bune, dar operațiunea este recomandată. Mai mult, dacă se folosește pe lângă un powermetru cu citire directă, sunt disponibile date despre pierderile aerodinamice, numărul de W pierduti și multe altele, având de exemplu posibilitatea de a calcula pierderile de putere în funcție de poziția pe bicicletă, îmbrăcăminte, etc… fără să fie nevoie de un tunel aerodinamic pentru asta.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + 13 =