Acum citesti
ProBikeAddiction susține cicloturismul

Cei de la ProBikeAddiction ne trimit un comunicat de presă prin care ne informează că au înscris un proiect în competiția națională de proiecte, Idei din Țara lui Andrei. Iată despre ce este vorba:

tara_lui_andrei

In Romania nu exista locuri urate si nici zone lipsite de importanta, iar prin cicloturism zone defavorizate din tara pot renaste. ProBikeAddiction participa la competitia nationala de proiecte Idei din Tara lui Andrei, tocmai pentru a demonstra ca aceasta ipoteza este adevarata. Avem nevoie de votul vostru. Fa-ti cont pe Tara lui Andrei si sustine-ne accesand link-ul urmator: http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-cicloturism-solutie-id-684-cmsid-65

Intr-o zona in care numai de turism nu poate fi vorba si in care oamenii isi duc traiul de pe o zi pe alta, castigandu-si putinul din agricultura noi am descoperit Delta Moldovei, paduri dacice, specii rare de pasari, lacasuri de cult autentice, printre care si ultima ctitorie a lui Stefan cel Mare, trei conace, localitati care dateaza inca din Paleolitic si oameni minunati.

Ne propunem ca prin organizarea de ture cicloturistice in zona Moldovei sa oferim participantilor experiente inedite si cunostinte privind deplasarea in siguranta in trafic. Daca din masina poti fi spectator la minunatiile naturii, cand esti pe bicicleta, devii parte a spectacolului, te integrezi in mediul inconjurator.

Toate incursiunile in zona GAL “Stefan cel Mare” (care cuprinde 13 comune din judetele Iasi si Vaslui),  se vor concretiza intr-un ghid cicloturistic care va cuprinde trasee posibile, date tehnice, obiective turistice, posibilitati de masa si cazare, oameni ai locului.

Impactul asupra comunitatilor este mare – activitatile propuse pot genera dezvoltarea initiativelor antreprenoriale, iar parteneriatele cu furnizorii locali, venituri.

Acesta este primul proiect integrat din zona Moldovei de  sustinere a valorilor culturale prin cicloturism, in acord cu tendintele europene. Dorim sa oferim o alternativa de petrecere a timpului liber prin dezvoltarea turismului in zona rurala de deal si munte a Moldovei, prin ture cicloturistice tematice, personalizate.

Regretabil este ca locuitorii GAL fie nu cunosc, fie nu constientizeaza valoarea patrimoniului cultural si istoric si a cadrului natural specifice comunelor lor. Implicarea activa a comunitatilor GAL va conduce la succesul proiectului. De aici si necesitatea de informare a populatiei cu privire la potentialul turistic al zonei.

Proiectul reprezinta un echilibru intre dezvoltarea economica a zonei GAL, protectia mediului si are capacitatea de a fi multiplicat ca exemplu de buna practica in alte judete/zone din Romania.

Mai multe despre proiect poti citi chiar pe portalul Tara lui Andrei, acolo unde poti vota proiectul, pana pe 31 octombrie,  accesand link-ul urmator http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-cicloturism-solutie-id-684-cmsid-65#project-tab1 . Nu trebuie decat sa iti faci cont pe Tara lui Andrei.

Sustinerea ta inseamna mult pentru noi. Iti multumim ca esti alaturi de actiunile noastre, pentru ca doar impreuna putem schimba mentalitati. Ciclismul este parte integranta a mobilitatii urbane si modalitate grozava de relaxare! Trebuie sa afle cat mai multi!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − 3 =