Acum citesti
Pune frână furturilor de biciclete!

Vești bune pentru posesorii de biciclete din Ploiești. Conducerea Secției 6 Poliție din cadrul Poliției Municipiului Ploiești a demarat un proiect și o campanie de prevenire a furturilor de biciclete, intitulată generic „Pune frână furturilor de biciclete!„. Pentru început, campania se va desfășura la nivelul municipiului Ploiești, urmând să fie extinsă la nivel de județ în maxim 1 an.


În ce constă pe scurt această campanie? Posesorul se prezintă la Poliție după achiziționarea unei biciclete, cu actele de proveniență ale acesteia (factura) unde aceasta urmează a fi înregistrată, în funție de caracteristicile funcționale sau numerice. Poliția va emite un certificat de înregistrare (vezi foto) iar pe bicicletă va fi aplicat un sticker cu un mesaj menit să descurajeze eventualii infractori.


În cazul în care furtul se produce, bicicletele sau componentele sunt lesne de identificat, deoarece datele sunt cunoscute doar proprietarului si Poliției.


Activităţile Proiectului vor debuta în data de 10.02.2011, începând cu ora 15:00 la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova din Ploieşti, strada Vasile Lupu, nr. 60. Cu această ocazie, o dată cu restituirea către păgubiţi a bicicletelor furate de pe raza municipiului Ploieşti, vor fi prezentate materialele de campanie, dezbătute măsurile antivictimale propuse de partenerii de proiect şi înregistrate primele biciclete.


Freerider.ro este singura publicație de biciclete din România, partener al acestei campanii. Te vom ține la curent cu informații și fotografii de la eveniment.


Vezi Comentarii (15)
  • Nimic nu-i poate opri pe hotii de biciclete sa-si faca ”datoria” !!….
    Daca si Laurent Jalabert a fost deposedat de o cursiera extrem de scumpa !
    Nu stiu daca a reusit s-o mai recupereze ?!…cu ajutorul politiei, bineinteles.
    Cel mai bine este sa fim cat se poate de vigilenti ca sa nu se ajunga la o asemenea situatie.

  • Interesanta campanie. Nu putem spune de la inceput daca functioneaza sau nu, insa este FOARTE BINE ca incepe sa se miste ceva in acest sens. Felicitari politiei pentru initiativa. Mai rar in Romania astfel de initiative…

  • Laudabila initiativa, sa speram ca va putea fi extinsa la nivel national, altfel nu este foarte fiabila. Hotul poate fura bicle din Ploiesti si sa levanda in targ la Vitan…
    Apoi ce facem cu piata de SH, destul de dezvoltata in tara?
    In final, sunt curios cum va aplica Politia aceasta masura. Va cere oamenilor prezentarea „talonului”? Si daca nu-l am, imi confisca bicla? Vorba lui Eco, vigilenta este deocamdata principala masura de siguranta…

  • O initiativa foarte buna! Ar fi bine sa se extinda in toata tara. Daca s-ar pune la punct un sistem in toata tara, poate am reusi sa convingem si asiguratorii sa preia in asigurare si bicicletele.

  • Bravos Politiei! in sfarsit ceva inteligent dar de ce oare trebuie sa treaca zeci de ani pana cand si politia noastra sa adopte normele civice din vest!!!! sunt de parere ca este superinitiativa dar, fara sa fie extinsa la nivel national….slabe sperante!!!Nu stiu daca politia ploiesti poate face controale in Vitan?????

  • nu se asteapta nimeni ca de maine sa nu se mai fure biciclete. Dar nu putem nici sa stam cu mainile in san si sa nu facem nimik. Haideti sa dam cezarului ce al cezarului si sa acceptam ca acest demers sa isi arate roadele. Acest proiect se intinde pe multi ani si nu se asteapta nimeni ca dupa acceptarea acestui program la nivel national sa nu se mai fure biciclete deloc, ne asteptam in schimb sa putem restitui bicicletele adevaratilor proprietari.
    S-a intamplat foarte des ca politia sa mai si gaseasca bicicletele furate si din lipsa unui act care sa stabileasca adevaratul proprietar al bicicletei, hotul sa scape nepedepsit dar si cu bicicleta in proprietate.
    Daca vi se pare corect asta, ramaneti pasivi la aceasta nitiativa !! Sau nu ii deranjati pe cei carora chiar le pasa de banii investiti in bicicleta lor.

  • Prieteneee !! Filmul asta a deschis evenimentul. Sala era plina de politisti, presa si biciclisti. Daca tu crezi ca aceasta actiune a fost pentru a se prezenta metoda prin care hotii nu vor mai fura biciclete, te inseli amarnic. Am incercat sa gasim o metoda prin care hotul prins sa poata fi si acuzat. Si pentru a motiva cele spuse, incearca sa vizualizezi raspunsul la urmatoarele intrebari: 1-Cum te-ai simti daca ai fi fata in fata cu hotul bicicletei tale la sectia de politie si nu ai putea sa justifici ca acea bicicleta este a ta? si 2-Cat de mult te-ai bucura sa vezi ca hotul pleaca cu bicicleta acasa, bicicleta pentru care numai tu sti cate sacrificii ai facut ca sa o cumperi?. Politia si cei cativa parteneri, au considerat ca merita incercata metoda asta. Daca ai tu o idee mai buna, scriene, poate vei reusi sa fi la fel de amuzant. DESTEPTULE !!

  • E o idee foarte buna posibilitatea inregistrarii bicicletei la politie. Totul e sa nu le dea prin cap sa puna si ceva impozit pe bicla. Pentru taxa de drum, de pilda…

  • Nici scuterele nu sunt impozitate si acestea sunt chiar inmatriculate de ceva ani.
    Fac apel catre cei care aud de taxe pentru inscriere biciclete in baza de date contra-cost, sa imi trimita mesaj cu linkul unde gasesc anuntul.
    Atrag atentia ca actiunea este GRATUITA si momentan se face doar la Politia Ploiesti. Proiectul inca este analizat si corectat pentru ca in momentul extinderii la scara nationala sa fie cat mai bine pus la punct.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × four =