Acum citesti
REEB Sqweeb v3 e un model ajustabil pentru trail sau enduro

REEB Cycles a lansat informațiile despre gama lor de MTB pentru 2020, fabricate în Colorado, iar în top stă noua bicicletă de trail construită pe o platformă cu posibilități largi de ajustare. Concepută de propriul producător, atlet și tester Adam Prosise, noua Squeeb v3 29 este o variantă revizuită a modelului, cu cursă mai lungă și reglabilă dar și cu rapoarte de suspensie reglabile. Noul MTB produs în SUA se poate transforma dintr-o bicicletă de trail uzuală într-una agresivă de enduro.

La exterior cea de-a treia generație Sqweeb nu e mult diferită de cea anterioară, însă aceasta are posibilități mai mari de modificare. La o privire atentă între pivoții suspensiei se pot remarca multe tehnologii noi.

Noul Sqweeb folosește un cadru din tuburi de aluminiu 7075 cu formă mult revizuită, cu o suspensie și un monobloc din piese prelucrate CNC și un headtube conic nou, toate împreună formând o bicicletă de trail mai rezistentă și mai rigidă.

Noua zonă a monoblocului și suspensiei e construită din două bucăți și practic e jumătatea inferioară a seattube-ului, fabricată din două bucăți frezate și sudate. Se crează astfel o platformă rigidă și precisă ce poate prelua încărcarea suspensiei și pe care e construit restul bicicletei, păstrând toate piesele mobile perfect aliniate pentru o funcționare fină a suspensiei și o durabilitate maximă a pivoților.

În centrul celei de-a 3-a generații a bicicletei stă prinderea inferioară a amortizorului ce permite utilizatorului să configureze bicicleta pentru o cursă spate de 130 sau 150 mm fără să afecteze geometria zonei din spate. Cursa dorită se obține prin înlocuirea prinderii modulare a amortizorului cu cea potrivită.

În varianta cu cursă spate, cu furca de 150 mm împerecheată cu o cursă spate de 130 mm, unghiul furcii e de 65.5 grade și cel al tijei de șa e de 76.5 grade. În versiunea cu cursă lungă cu furcă de 160 mm și cursă spate de 150 mm, unghiul furcii e de 65 de grade și cel al tijei de șa e de 76 de grade. În varianta Enduro cu furcă de 170 mm și cursă spate de 150 mm, unghiul furcii e de 64.5 grade și cel al tijei de șa e de 75.5 grade. În toate variantele, tija de șa e mai verticală iar reach-ul cadrului e mai lung.

REEB spune despre geometrie că e progresivă și că oferă un comportament jucăuș, un amestec perfect de posibilitate de reglaj, încredere și distracție pe orice de la zone abrupte cu bolovani până la poteci de viteză mare cu curbe, indiferent de abilitățile tehnice.

În plus, două puncte separate de prindere pe fiecare dintre module permit modificarea raportului suspensiei pentru a funcționa mai bine cu amortizoare cu aer sau cu arc. Se ia în considerare și posibilitatea de a oferi puncte de prindere personalizate la cerere.

Sistemul de reglare a fost conceput după multe studii de cinematică, pentru a obține cele mai bune performanțe la pedalat, frânare și manevrabilitate.

Sqweeb v3 e disponibilă în 4 mărimi de cadru și două opțiuni de cursă cu două prinderi pentru amortizor la fiecare. Cadrul din aluminiu are chainstay-uri de 434 mm pe toate variantele, cu spațiu pentru anvelope de 29×2.5 sau 27.5×2.6, în funcție de mărimea de roți preferată. A fost proiectat pentru a accepta tije dropper cât mai lungi, cu diametrul de 31.6 mm, astfel că mărimea S acceptă cursă de 150 mm, M de 180 mm și L/XL de 210 mm.

Sqweeb e compatibil Boost cu dropout Syntace X12, are monobloc filetat de 73 mm și prindere ISCG05, amortizor cu prindere trunnion, pivoți rezistenți 6/4 din titan, rulmenți Enduro ușor de întreținut, rutare externă a cablurilor și loc pentru un bidon de apă mărime mare pe toate dimensiunile de cadru.

REEB vinde Sqweeb în multe configurații, la prețuri de la 2200$ pentru un set de cadru în orice variantă de cursă, în 11 culori și 5 modele de grafică. Pentru doar 250$ se poate alege o culoare personalizată.

Bicicleta completă are prețuri de la 4000$ în echiparea cu NX Eagle, cu valori ce cresc repede de aici. Limita e la latitudinea cumpărătorului, modelul de top Enduro Race având prețul de 6700$ cu furcă RockShox Lyrik Ultimate de 170 mm, amortizor Cane Creek DBCoil ce oferă o cursă de 150 mm și transmisie SRAM X01 cu roți i9 Hydra.

REEB spune că noua Sqweeb e cea mai versatilă bicicletă de enduro fabricată în SUA. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 1 =