Acum citesti
Ritchey au lansat o versiune nouă a cursierei Road Logic

După aproape cinci ani de la lansarea pe piață, modelul foarte admirat de cursieră din oțel Road Logic de la Ritchey primește o nouă versiune! Majoritatea elementelor tehnice rămân neschimbate, la fel ca tuburile din oțel sudate TIG. În schimb atât cadrul cât și furca completă din carbon au acum spațiu pentru anvelope mai mare, pentru o versatilitate maibună. Noul cadru în culoarea Skyline Blue este disponibil atât separat cât și sub forma unei biciclete complete Comp cu echipare 105.

Cadrul folosește un nou tip de țevi tratate la cald triple-butted proiectate de Tom Ritchey (aflate de altfel la a 3-a versiune) care au secțiuni mai scurte la îmbinări. Greutatea e mai mică iar cei de la Ritchey se laudă că au obținut on confort mai bun al rulării fără să afecteze costurile. Bicicleta păstrează headtube-ul forjat și prelucrat în care se introduce un set de cupe 1 1/8 WCS păstrând diametrul și aspectul clasic, dar reducând 80 g din greutatea cuveților.

În afară de tuburile modificate, cadrul acceptă acum anvelope de 30 mm față de 28 în cazul modelului anterior, cu condiția utilizării de frâne compatibile.

Bicicleta completă a fost concepută pentru a avea un preț mai mic decât vechiul model echipat cu Shimano Ultegra. Astfel avem noul grup Shimano 105 cu angrenaj compact, un set de roți Ritchey Comp Zeta II și anvelope Tom Slick de 27 mm, ceea ce crează o bicicletă capabilă și la un preț abordabil. Restul componentelor sunt tot Ritchey din aluminiu de nivel Comp, piese care se apropie de performanța celor WCS dar la un preț mult mai bun. Anvelopele folosite sunt de doar 27 mm pentru că următoarea valoare în oferta Ritchey este de 35 mm, dar frânele standard dual-pivot 105 au spațiu suficient pentru anvelope de 30 mm dacă se dorește.

Noul Road Logic este disponibil doar cu frâne clasice pe jantă și în șase mărimi standard, între 49 și 59 cm, doritorii de frâne pe disc având la dispoziție alte modele în gamă (Ascent, Swiss Cross). Cadrul în mărimea 55 are 1770 g și în pachet cu furcă, headset și clema pentru tija de șa are prețul de 1300 Euro. Există opțiuni suplimentare de culoare pentru un preț suplimentar de 450 Euro. Bicicleta completă are greutatea de 8.7 kg în mărimea 55 și prețul de 2400 Euro. Ambele sunt disponibile deja la distribuitori.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului sau pe cea a importatorului în România.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 1 =