Acum citesti
Road Grand Tour: spaniolul Artigues Ramis câştigă Memorialul Constantin Vagneti, HC Cycling Team domină circuitul de la Ploieşti

Etapa cu numărul şase a Road Grand Tour s-a desfăşurat duminică, 3 iulie, la Ploieşti, memorialul „Constantin Vagneti” fiind o competiţie tip circuit, rezervată în exclusivitate cicliştilor amatori. Cum în ultimul timp, numărul „şoselarilor” a crescut simţitor în România, peste 100 de amatori şi amatoare au răspuns provocării, întrecerea fiind deosebit de animată, în ciuda vremii caniculare. După o oră şi jumătate şi 38 de tururi pe cei 1.7 kilometri ai circuitului din Ploieşti, cel care a reuşit să gestioneze cel mai bine condiţiile de concurs, pe trena dusă de sportivii HC Cycling a fost spaniolul Artigues Ramis, el reuşind să se distanţeze cu două minute pe final împreună cu Daniel Anghelache (HC Cycling). Pe locul 3 s-a clasat Dragoş Cojocaru (Neni-Cycling Team), sportivul  de la categoria 20-29 ieşind învingător dintr-un sprint care a angrenat un grup destul de numeros de amatori puternici.

podium ploiesti Road Grand Tour Ploiesti podium feteMarian Frunzeanu (HC Cycling Team), Mihai Băbăiţă (U18, UC Nantes Atlantique), Leaşu Daniel, Eugen Ignat şi Cristea Mădălin, toţi alergători la HC Cycling Team, au trecut în ordinea menţionată linia de finiş, iar la fete, cursa a fost câştigată de Monica Serachitopol (HC Cycling Team), urmată  în ordine de Andreea Ionescu, Anca Zapodeanu (HC Cycling Team), Ileana Albu (Daimon Women Cycling Team) şi Zora Iuga (Daimon Women Cycling Team). De menţionat că împreună cu Memorialul Constantin Vagneti s-a desfăşurat şi Kids Edition III, dar şi festivitatea de premiere Cupei României la Ciclism Şosea. Aceasta a avut loc tocmai în timp ce adulţii evoluau pe circuit, desigur, într-un spaţiu special amenajat, iar cel care a înmânat copiiilor premiile a fost secretarul general al Federaţiei Române de Ciclism, Traian Goga.

 

La finalul competiţiei am stat de vorbă puţin cu Artigues Ramis, curios să aflu cum i s-a părut cursa. „A fost o cursă dură, în care a bătut şi vânt de faţă, controlată de HC Cycling, dar am reuşit să mă desprind la final”, spune spaniolul, pe care l-am rugat să facă o comparaţie cu nivelul amatorilor din ţara sa. „Este un pic mai uşor, dacă e să-i luăm pe toţi participanţii, inclusiv pe cei sub 30 de ani, dar la categoria mea (n.a., 30-39), eu fiind la Masters, nivelul este la fel”, spune Artigues.

 

Următoarea competiţie în calendarul Road Grand Tour este Cursa Campionilor, programată pentru 13 august, în Bucureşti.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − 9 =