Acum citesti
Rock Shox la Eurobike 2009

noutati_eurobike

Rock Shox s-a prezentat la editia Eurobike din acest an, cu mai multe modele ce au suferit actualizari, modificari sau dupa caz, au fost complet redesenate. Vom incepe insa cu cel mai important produs al producatorului de peste Ocean si anume arhi cunoscutul Rock Shox Boxxer, care a fost complet redesenat, pentru prima oara dupa lansarea din 1996.

Fiind una dintre cele mai de succes furci de downhill din lume, aceasta a suferit numeroase modificari pentru anul care urmeaza. Disponibila in 3 modele, World Cup, Team si Race, aceasta lucreaza mult mai rapid acum, este chiar mai usoara (modelul World Cup cantareste 2,7 kg) si pastreaza linia de pret, producatorul luand decizia sa nu majoreze preturile pentru modelul sau de top. Cursa este aceeasi ca si pina in prezent, adica 200 mm.

Modificari majora a suferit si modelul Rock Shox Revelation, producatorul declarand ca a incercat (si se pare ca reusit) sa creeze furca ultimativa pentru Trail-uri si All Mountain. Arcul (potcoava) furcii a fost modificata, astfel incat sa incapa fara probleme o anvelopa de 2.5, foarte cautate printre iubitorii de trails-uri. Greutatea a fost si ea micsoarata, prin introducerea unui ax pentru roata care vine acum ca parte integranta a furcii si deasemenea prin bratele ceva mai subtiri. Ca majoritatea furcilor de la Rock Shox si aceasta beneficiaza de optiunea U-Turn iar furca poate fi ajustata intre 120 si 150 de mm. Exista mai multe versiuni : Team si Race fiecare beneficiind de curse diferite, rezultand o gama cu aproximativ 8 optiuni. Cea mai usoara dintre acestea este modelul Race cu o cursa de 140 de mm si cu o greutate finala de doar 1620 de grame. O valoare excelenta pentru rezistenta cu care aceasta furca se anunta a fi lansata.

Nu in ultimul rand furcile Lyrik si cele care fac parte din gama XX au fost deasemenea prezentate. Lyrik cantareste acum 2,16 kg, o valoare acceptabila pentru o furca cu o cursa de 170 de mm buna pentru orice activitate de All Mountain, dar nu mai usoara decat concurenta de la Fox. Furcile din gama XX si anume Sid, destinate probelor de Cross Country, cantaresc intr-adevar foarte putin, adica 1,4 kg pentru o cursa de 100 de mm. Dimensiunea maxima a discului ce poate fi montat pe furca Sid World Cup este de 185 de mm.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + 5 =