Acum citesti
Rocky Mountain au îmbunătățit pentru 2018 și modelul Pipeline 27.5+

Modelul Pipeline 27.5+ e doar de un an în colecția Rocky Mountain și a fost derivat din modelul Instinct 29. Cum Instinct a primit modificări substanțiale pentru 2018, la fel se întâmplă și cu Pipeline. Și acesta primește o cursă mărită la 140 mm, cu aceleași modificări și cu noul chip Ride-9, plus geometria de trail adusă la zi.

Dacă vechiul Instinct 29 avea cursa de 120 iar Pipeline 27.5+ de 130, acum ambele au trecut la 140 mm. Ambele modele acceptă acum atât roți de 29 cât și 27.5+. S-ar putea zice că sunt aceiași bicicletă, dar nu e chiar așa.

Geometria este puțin modificată iar echiparea originală cu anvelope 27.5×2.8 față de 29×2.3 le face destinate altor tipuri de utilizatori. Echiparea modelului 27.5+ e mai potrivită pentru teren ud și instabil, mai tehnic.

Diferența de geometrie e interesantă, deoarece ambele biciclete au același cadru și aceiași furcă, dar au cuveți FSA Extend-O-matic diferiți pentru a adapta geometria. Aceștia sunt mai înalți pentru 27.5+ și mai joși pentru 29. Partea frumoasă e că indiferent ce bicicletă alege, utilizatorul primește în pachet și al doilea set de cuveți pentru a putea să își modifice singur bicicleta să funcționeze și în celălalt mod.

Pipeline prinește aceleași modificări ale suspensiei horst-link pentru o funcționare mai progresivă și mai bună cu cursa lungă. De asemenea primește noul chip Ride-9, chain guide-ul integrat, geometria mai lungă, cu unghiul furcii mai mic și monoblocul mai coborât și spatele Boost mai rigid.

Dimensiunea maximă a anvelopelor este tot 27.5×2.8 (sau 3.0 pentru anvelope cu crampoane mici) sau 29×2.6 pentru cine dorește să facă conversia. Rutarea cablurilor este îmbunătățită și compatibilă cu orice transmisie 1x și cu tije dropper cu cursă lungă. Nu e suprinzător că greutatea cadrului e aceiași cu cea a modelului Instinct, respectiv 2310 g cu amortizor în mărimea M.

Și Pipeline 27.5+ e disponibil cu cadru din carbon sau aluminiu. Pipeline Carbon 70 are prețul de 5300 USD și vine cu transmisie SRAM GX Eagle, frâne Shimano XT și suspensii Fox Performance Elite.

Pipeline Carbon 50 are prețul de 4470 USD, triunghiul spate din aluminiu, transmisie GX Eagle, frâne SRAM Level LT și suspensie Fox Performance.

Modelul din aluminiu Pipeline Alloy 50 are prețul de 3350 USD, transmisie Shimano SLX 1×11 și suspensie Fox Performance.

Pipeline Alloy 30 are prețul de 2600 USD, furcă RockShox Revelation și transmisie Deore 1×10, fiind livrată fără tijă dropper.

Modelele Pipeline vor fi de asemenea disponibile de la mijlocul lunii octombrie 2017, cu câteva modele disponibile chiar acum. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagni de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − four =