Acum citesti
S-a lansat oficial Fox Live Valve, suspensia adaptivă electronică

După ce a fost anunțat de multă vreme, sistemul de suspensie adaptivă electronică Live Valve de la Fox a fost în sfârșit lansat pe piață. Este un sistem absolut inovator, care folosește datele de la senzorii montați pe bicicletă pentru a ajusta de 1000 de ori pe secundă setările suspensiei pentru a asigura comportamentul perfect al bicicletei în fiecare moment, în funcție de teren și de acțiunile riderului – coborâre, pedalare, pe plat sau pe urcare.

Practic, Live Valve revoluționează modul în care funcționează suspensia bicicletei.

Unitatea de control este creierul întregului sistem. Acesta monitorizează terenul de 1000 de ori pe secundă și face ajustări ale suspensiei în doar 3 msec – de 100 de ori mai repede decât un clipit din ochi. Cu ajutorul senzorilor plasați strategic pe cadru și pe roți, unitatea de control preia datele despre teren pentru a ajusta constant suspensia pentru eficiență maximă și control, indiferent de obstacolele întâlnite.

Bateria specială Li-Ion este montată pe controler, poate fi încărcată prin microUSB pe bicicletă sau în casă și este principala interfață cu sistemul. Butonul de reglaj permite alegerea unuia din cele 5 praguri de senzitivitate ale suspensiei. Autonomia depinde de reglaj și de teren, dar este în mod normal între 16 și 20 de ore, ceea ce pentru majoritatea cicliștilor înseamnă câteva săptămâni de ture. Durata de încărcare e de 1.5-2 ore, în funcție de sursa de curent. Dacă bateria nu e încărcată înainte de tură, în 15 minute se poate încărca pentru o funcționare de 2 ore. Dacă totuși aceasta se termină, suspensia rămâne în modul deblocat complet iar bicicleta se poate folosi în continuare.Calibrarea sistemului este necesară, dar trebuie făcută o singură dată, cu excepția cazului în care este înlocuit un senzor sau unitatea de control sau dacă se schimbă cursa suspensiei. Operațiunea se poate face oricând. Senzorii cu accelerometru de pe furcă, axul spate și cadru citesc șocurile primite în roată și înclinația bicicletei, trimițând informația la unitatea de control de 1000 de ori pe secundă. Fiind detectată și înclinarea bicicletei, sistemul poate recunoaște urcările, traversările sau coborârile și ajustează suspensia pentru a maximiza performanța bicicletei.

Sistemul Live Valve nu poate fi montat pe orice bicicletă, fiind nevoie de un cadru special conceput pentru asta. În acest moment sunt disponibile pe piață deja câteva modele de biciclete echipate cu acest sistem:

  • Rocky Mountain
    • Altitude Carbon – cursă de 160 mm
    • Instinct Carbon – cursă de 140 mm
    • Thunderbolt Carbon – cursă de 130 mm
  • Giant
    • Reign Advanced 27.5 – cursă de 160 mm
    • Anthem Advanced Pro 29 – cursă de 100 mm
  • Scott
    • Genius – cursă de 150 mm
    • Spark – cursă de 120 mm
  • Pivot
    • Mach 5.5 – cursă de 160 mm

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =