Acum citesti
Salsa Journeyman e un gravel foarte bine echipat, la un preț accesibil
Salsa e o marcă sinonimă cu ciclismul de aventură, dar spre deosebire de alte firme, ei nu produc doar biciclete scumpe exclusiviste. Doar pentru că o bicicletă e mai ieftină nu înseamnă că trebuie să nu fie echipată cu componente de calitate și să nu aibă facilitățile modelelor mai scumpe. Noua serie Salsa Journeyman recent prezentată este impresionantă în ceea ce privește calitățile oferite la prețul ei.
De la prima privire Journeyman pare a fi mai scumpă decât e de fapt. Doar modelul de top cu echipare Sora trece de 1000 $ ajungând la 1099$, în timp ce restul de patru modele au un preț modest de 899 $. Dar toate oferă multe lucruri în această sumă.

 

Journeyman e construită în jurul unui cadru din aluminiu și are o mulțime de puncte de prindere inclusiv pentru jante de toptube, prinderi triple pe furcă, prindere pe coroana furcii, trei prinderi de bidon și bineînțeles prinderi de portbagaje și aripi. Echiparea Sora include o furcă din carbon în timp ce modelele echipate Claris au furca din aluminiu, dar toate au aceleași elemente și același spațiu pentru anvelope.
Toate trei modelele Journeyman vor fi disponibile atât cu roți 700c cât și 650b și cu anvelope după necesitatea fiecăruia. Cadrele sunt identice și au spațiu pentru anvelope de până la 27.5×2.2 sau 700x50c, lucru greu de găsit la biciclete în această gamă de preț. În plus, chiar dacă anvelopele cu care vin bicicletele nu sunt tubeless, jantele sunt tubeless iar pentru conversie e nevoie doar de noi anvelope, bandă, valve și lichid.
Surprinzătoare sunt și prinderile de etrieri flat mount la ambele roți și rutarea internă a cablurilor. Butucii au ax cu QR clasic, dar acest lucru e de așteptat la gama aceasta de preț.
Pentru cei ce nu iubesc ghidoanele de cursieră, există și versiuni cu ghidon drept, atât cu roți 700c cât și 650b. Nu numai că acestea includ componente specifice pentru ghidon drept, dar bicicleta are și geometria adaptată la acesta.

 

Modelul de top Journeyman Sora 650b/700c are un preț de 1099 $ și include o transmisie Shimano Sora 2×9 cu angrenaj FSA Vero Pro Adventure 46/30t și casetă Sunrace 11-34. Mai sunt incluse ghidonul Salsa Cowbell și pipa și tija de șa Guide. Roție au butuci Formula și jante WTB i23/i19 echipate cu anvelope WTB 650bx2.1/700cx37. Chiar dacă se poate alege dimensiunea roților, culoarea e unică. Modelul 700c e alb iar 650b e albastru.

Modelul Claris are prețul de doar 899 $, cu o transmisie 2×8 și un angrenaj FSA Tempo Adventure 46/30t cu casetă Sunrace 11-34. Rămân însă piesele Salsa Gude și Cowbell și roțile și anvelopele Formula/WTB.

Cele două modele cu ghidon drept folosesc componente Claris specifice și au o geometrie modificată.

Toate bicicletele sunt deja disponibile la distribuitorii Salsa. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × four =