Acum citesti
Santa Cruz a reproiectat modelul Tallboy pentru trail

Santa Cruz a făcut o mișcare ce era de așteptat. După ce Blur XC a luat poziția de bicicletă 29 de competiție cu cursa de 100 mm iar restul colecției full suspension a trecut la noua poziționare mai joasă a suspensiei introdusă pe Nomad 4, noul model Santa Cruz Tallboy 2020 a devenit oficial modelul de trail, cu o cursă de 120 mm în spate și o furcă de 130 mm.

Primul lucru care se observă la noul Tallboy 4 este triunghiul principal foarte solid. Headtube-ul imens și gros și downtube-ul pătrățos dau bicicletei un aspect impunător.

Și la acest model amortizorul a fost mutat mai jos. Noul design VPP oferă o curbă de suspensie mai bună și în plus au mai fost adăugați 10 mm de cursă.

Noua poziție a amortizorului coboară centrul de greutate, dar face mai greu reglajul sag-ului datorită vizibilității mai proaste a garniturii indicatoare a cursei.

Tallboy are două reglaje a geometriei: o prindere mai sus sau mai jos a amortizorului și două poziții de montaj a axului spate. Dasupra amortizorului e montată o mică aripă ce păstrează suprafețele culisante curate.

Toate versiunile Tallboy sunt echipate cu anvelope 29×2.3 și cu ceva spațiu rămas în plus în cadru.

Mai sunt de remarcat protecția de chainstay ce amortizează zgomotele și se prelungește în mod ingenios până în spatele foii, rutare internă completă și design exclusiv pentru transmisii 1x.

Noul Tallboy 4 e disponibil în două culori, Galben Rocksteady și Purpuriu Stormbringer și are două tipuri de cadru din carbon, modelul de top CC și modelul mai ieftin C. Echipările de top includ componente Shimano XTR sau SRAM Eagle AXS în timp ce la baza gamei din carbon se află transmisia SRAM NX Eagle.

Există și o versiune cu cadru din aluminiu și cu transmisii SRAM SX Eagle și NX Eagle, pentru cei cu buget redus.

Trebuie remarcat în geometria noului Tallboy unghiul foarte mic al furcii. Acest lucru a fost făcut pentru că și riderii de pe bicicletele cu cursă mică a suspensiei vor să meargă tare pe coborâri. La 65.5 grade în poziția Low și cu doar 0.2 grade mai mare în poziția High, unghiul e din lumea bicicletelor cu cursa de 140-150 mm. Alte biciclete moderne cu cursa de 120 mm au unghiuri între 66.5-67 de grade. Cu chainstay-urile de 430 mm în varianta scurtă, distanța dintre roți e foarte mare, cu aproximativ 36 mm mai mare decât orice altă bicicletă progresivă de trail în mărimea XL.

Cadrul din aluminiu păstrează posibilitatea de a schimba punctul de prindere a amortizorului dar nu are axul spate cu două poziții. Cadrele și rulmenții vin cu garanție pe viață.

Acum este disponibilă o bicicletă Santa Cruz cu roți de 29 cu orice cursă a suspensiei e nevoie, toate în afară de Blur XC folosind noul tip de suspensie. Hightower are cursa de 140 mm în spate, Megatower are 160 mm și chiar și modelul de DH V10 este mai nou disponibil cu roți de 29.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 2 =