Acum citesti
Scattante CFX Black, ciclocros de top testat pe șosea

Cei de la Performance Bike au anunțat recent lansarea modelului Scattante CFX Black, propunerea lor pentru o bicicletă de ciclcros de high-end. Se pare că producătorii sunt foarte încrezători în ceea ce poate această bicicletă, mai ales că testele nenumărate la care a fost supusă s-au soldat cu rezultate pozitive.

Geometria cadrului, fabricat din carbon, este puțin diferită față de ceea ce ne-am putea aștepta de la o bicicletă pentru ciclocros, unghiul țevii de șa oferind o poziție agresivă. Distanța dintre roți și furcă, respectiv brațele triunghiului posterior este una generoasă, reducând pe cât posibil riscul ca noroiul să se adune în cantități mari în respectivele zone. De asemenea, acest lucru permite și montarea unor anvelope mai late decât cele permise de UCI în cursele de ciclocros.

Echiparea este de top, setul Force al celor de la SRAM fiind opțiunea producătorului. În ceea ce privește roțile, Stan’s NoTubes ZTR Alpha 340 sunt cele care se regăsesc pe bicicleta de carbon și frânele pe disc Avid prezente întăresc ideea că tot mai multe mărci vor opta pentru acest tip de frâne pentru bicicletele lor de ciclocros. Cât despre restul componentelor, regăsim piese FSA și o șa Prologo.

Fabricantul bicicletei declară că a fost nevoit să amâne lansarea noii biciclete pentru că testarea a durat ceva mai mult decât era preconizat. Avantajul este că astfel a probat și comportarea modelului pe șosea, dar și pe off-road, conchizând că este o opțiune de luat în calcul pentru cei care doresc versatilitate. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − fifteen =