Acum citesti
Scott au lansat pantofii cu material cu flexibilitate zero din Carbitex

Rigiditatea tălpii pantofilor de ciclism este un subiect de maximă importanță pentru toată lumea. Dar dacă restul pantofului e elastic atunci când apăsăm în pedale, pantoful e la fel de bun ca cea mai slabă componentă a sa. Din acest motiv Scott au colaborat cu Carbitex pentru a crea un nou exterior pentru pantofi. Este confecționat din carbon dar este în același timp flexibil. Dar cu toate că e flexibil, Scott spun că are o alungire practic nulă, ceea ce ar trebui să facă pantoful să fie extrem de eficient.

Disponibil atât în varianta de șosea cât și de MTB, modelul RC a fost dezvoltat împreună cu Campionul Mondial și Olimpic Nino Shurter.

În comparație cu modelel MTB RC SL și RC SL Road, versiunile Ultimate din imaginile de la începutul articolului folosesc benzi din Carbitex CX6 strategic plasate față de construcția integrală din carbon a modelului SL, lucru ce se pare că oferă un transfer ceva mai bun de putere. Pentru MTB ambele modele au aceiași greutate de 330 g dar la șosea modelul SL este cu 10 g mai ușor decât cel Ultimate.

Toate modelele folosesc o talpă din carbon extra rigidă HMX 10 cu un înveliș superior respirant, limbă EVA modelată 3D, întărituri Carbitex CX6 și sistem de închidere Boa IP-1. În interior se găsește sistemul de branț reglabil Scott Ergologic. Modelul de MTB are talpa din cauciuc foarte aderent EVA Sticki. Prețul anunțat este de 450 USD pentru modelul RC Ultimate și de 500 USD pentru RC SL.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 11 =