Acum citesti
Segmentul enduro la Veloteca

ADVERTORIAL

Din acest an la magazinul de biciclete Veloteca încep să îşi facă prezenţa şi bicicletele din gama ‚enduro’, segment foarte inovator din categoria denumită pe larg ‚gravity’, dedicat acum celor care vor să atace pantele abrupte şi accidentate atât la urcare cât şi la coborâre!

Special concepute pentru echilibru, rezistenţă la şocuri şi amortizare spectaculoasă pentru salturi, aceste modele sunt pregătite mai nou şi pentru rigiditatea atât de necesară urcărilor în forţă, uşoare şi confortabile.

Acum găsiţi la Veloteca exemplare extrem de competitive atât ca performanţe cât şi ca preţ, de la mărci care s-au impus pe scena MTB-ului mondial: Cannondale, Sunn şi Merida.

Mergând pe principiul care i-a consacrat încă de la intrarea pe piaţă, de a oferi cumpărătorilor o selecţie multi-marcă, Veloteca era în căutarea unei soluții pentru a umple golul nișei de ‘gravity’ (enduro, downhill și all-mountain) pe care doar modelele noi de la Merida One-Sixty nu reușeau să satisfacă multitudinea de “capricii” preferenţiale ale clienţilor, și iată că invitația celor de la Sunn (care au aruncat ‘mănușa enduro’ la sfârșitul anului trecut), li s-a potrivit chiar  “mănușă”!

Merida vine de anul acesta cu o gamă generoasă extrem de bine prelucrată, rafinată şi competitivă. Cele trei exemplare One-Sixty, în versiunile 5000, 7000 şi 8000, aduc în peisajul caracteristic al aventurilor up-hill şi down-hill atât de cerutul ‘senzaţional’! Vorbim deja de inovaţii aduse modelului, cum ar fi: cursa şocului pe spate de 160mm, cursa amortizorului furcii faţă de 170mm, anvelope extrem de agresive, ‘dropper post’, ghidoane extra-largi, angrenaj de 11 viteze pe o foaie! Despre ce vorbim aici? Ba mai mult, producătorul taiwanez în colaborare cu centrul de design şi inovaţie german de la Merida, ne oferă şi excelenta şi premiata versiune electrică: Merida eOneSixty900E!!

Dacă cei de la Cannondale amână încă din toamna anului trecut re-lansarea spectaculoasă a noului Jekyll, care probabil va apărea în această primăvară şi va fi păstrat şi pentru sezonul 2018, asta se datorează schimbărilor radicale ale prototipului încă testat de rider-ul Jerome Clemetz în competiţii. Modificări substanţiale ale şocului şi ale cadrului vor fi surprizele scoase la rampă de americani. Staţi pe coadă, vor apărea în stocuri cât de curând, până una alta daţi un semn dacă doriţi detalii!

NOU: din 2017, Veloteca preia distribuţia Sunn în România!
Acest demers reprezintă dorinţa Veloteca de a completa oferta magazinului propriu și cu biciclete din segmentul ‘gravity’ (enduro), dar şi introducerea pe piaţă a unei mărci care a scris istorie în domeniul sportului extrem, de peste 30 de ani.

Cea mai aşteptată a fost, fără îndoială, lansarea  modelelor SUNN Kern LT (biciclete pentru Enduro) S1, Finest şi Replica, acestea reprezentând intenţia SUNN de a aduce performaţa pe această piaţă. Prezentat în premieră la salonul Roc d’Azur, acest cadru nou cu suspensie totală utilizează o tehnologie proprie SUNN, conform unui principiu de monopivot alcătuit din mai multe tije. Introducerea amortizorului permite recentrarea maselor în jurul centrului de gravitaţie pentru un comportament mai bun al bicicletei. Cinematica şi geometria sunt în totalitate independente oferind, de asemenea, o libertate totală în materie de geometrie. Dispunând de o degajare de 160 mm pentru o greutate de 12,5 kg, bicicleta Kern este o forţă extrem de uşoară.

Obiectivul producătorilor de top a fost acela de a realiza o bicicletă polivalentă, seducătoare. Acest model ‘enduro’ se dovedeşte a fi performant prin suspensiile şi frânele eficace pe care le deţine, dar şi prin aptitudinile atractive de pedalare confortabilă. Velotecă recomandă să analizaţi cu multă atenţie propunerea aceasta pentru segmentul pe care ne place să îl savurăm, deoarece modelele de biciclete ‘enduro’ permit utilizarea sportivă atât pentru competiţie cât şi pentru propria plăcere, având în vedere că noţiunile de efort fizic şi de pilotare sunt aduse în discuţie în proporţii egale.

Pentru detalii, echipa Veloteca va sta la dispozitie: [email protected]
Retail: 0213118269
Distribuţie: 0771369198, 0720 606 300

FOTO: pinkbike.com, sunn.fr, merida-bikes.com

Material redactat și furnizat de Veloteca. FreeRider.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru acuratețea și corectitudinea informațiilor, a prețurilor sau a ofertelor din acest advertorial.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − seven =