Acum citesti
Shimano a lansat pantofii ușori pentru gravel RX8

De la pantofii sport folosiți pentru MTB la începuturi, s-a trecut la pantofii speciali de MTB. Apoi, după ce toată lumea folosea pantofii universali de MTB, s-au dezvoltat pantofi speciali pentru XC, mai tehnici. Acum, după ce multă lume folosea pantofii de XC la gravel, iată că Shimano vine cu o pereche de pantofi special proiectați pentru gravel.

Pentru o greutate redusă, noii RX8 au renunțat la câteva elemente din pantofii de MTB XC, păstrând însă protecțiile la frecare TPU, stabilizatorul de călcâi și talpa super rigidă din carbon de la modelul de top Shimano XC9, pentru a avea un echilibru bun de performanță la pedalat și de capacitate de a umbla cu ei pe lângă bicicletă.

Pentru a se adapta la versatilitatea turelor de gravel, partea superioară a modelului RX8 oferă un echilibru perfect între confort și transmiterea puterii, ajustabil cu sistemul Boa IP1. Și nu doar modul în care se simte piciorul e adaptat la turele lungi de o zi, este folosită și tehnologia Silvadur la căptușala interioară pentru ca pantoful să nu prindă mirosuri urâte.

 

RX8 are o greutate de 265 g în mărimea 42, cu 60-65 g mai ușori decât modelele XC9 și XC7 de cross country. Economia de greutate e obținută în principal cu un spațiu pentru călcâi mai minimalist, lipsa prinderilor pentru crampoane și un sistem de închidere Boa IP1 în minus, înlocuit cu o bandă velcro.
RX8 e disponibil în culorile argintiu și negru, în mărimile 38-50 inclusiv în versiuni wide. Se potrivește cel mai bine cu pedalele Shimano SPD M9100 și M8100.
Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 3 =