Acum citesti
Shimano introduce Ultegra RX pentru gravel, adventure și ciclocros
Pentru că ciclismul de șosea se diversifică mereu și se extinde pe noi tipuri de suprafețe cum ar fi gravel-ul sau chiar off-road, Shimano a introdus Ultegra RX, o componentă paralelă a grupului Ultegra, un deraior spate cu sistem de stabilizare a lanțului compatibil cu transmisiile mecanice și electronice – RD-RX800/RX805.
Cicliștii au împins limitele cursierelor în afara asfaltului foarte mult în ultimii ani, sportul evoluând de la unul pur de competiție la unul de aventură. Bicicleta cu dropbar s-a schimbat enorm în ultima vreme, roțile s-au adaptat pentru anvelope mai late, a venit timpul ca și transmisiile să evolueze.
Noile deraioare spate RX800/805 împart multe caracteristici cu modelul Ultegra R8000/R8050 cum ar fi schimbarea precisă a vitezelor și forma Shadow RD, dar au primit și sistemul de stabilizare a lanțului, cunoscut și ca Shadow RD+, pentru a mări controlul asupra transmisiei pe teren denivelat și off-road. La fel ca la modelele de MTB, un switch on/off este poziționat în apropierea rotiței superioare. Odată activat sistemul, deraiorul spate devine mai rigid pentru a reduce mișcările excesive, zgomotul și pentru a elimina atingerea chainstay-ului cu lanțul.
Deraiaorele RX800/805 sunt compatibile cu manetele Shimano dual control mecanice, respectiv electronice și acceptă casete cu pinionul mare într 28T și 34T, fiind astfel un element foarte util de adăugat pe bicicletele de adventure și off-road, inclusiv cele ce folosesc angrenaje compacte și de ciclocros, 50-34T sau 46-36T.
Împreună cu deraiorul Ultegra RX a fost lansată o nouă jantă lată 700c, cu ax E-Thru, tubeless-ready, specială pentru disc, disponibilă pe setul de roți WH-RS370-TL care au o greutate de 1900 g și acceptă anvelope între 28-38 mm.
Noile componente vor fi disponibile în magazine începând cu mijlocul lunii iunie 2018, mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + 19 =