Acum citesti
Sisteme de ghidon cu pipă integrată pentru Enduro și XC de la Gemini

E clar de la prima privire aruncată asupra noilor produse de la marca Gemini că este vorba de un debut pe piață interesant. Deși Gemini e marcă nouă, este produsul fraților Baides care nu sunt noi pe piață, ei proiectând și producând și alte produse pentru bicicletă în trecut. Jose folosește expertiza sa în carbon pentru producția bicicletelor UNNO iar Roland a renunțat la funcția din cadrul mărcii Cero pentru a deveni inginer șef la UNNO. Dacă e să aruncăm o privire la bicicletele inovatoare de la UNNO, aceste sisteme sofisticate de ghidoane cu pipă integrată nu ar trebui să ne surprindă.

Primul din colecție este Pollux pe care Gemini îl anunța ca primul ghidon cu pipă integrată pentru DH. Toate componentele Gemini sunt proiectate pentru competiție, așa că au încercat să scape de fiecare gram asigurând în același timp o conexiune rigidă și rezistentă între ghidon și furcă. Fiecare ghidon e produs la Barcelona din fibră de carbon Mitsubishi MR70 cu mulaje interioare specifice pentru fiecare dimensiune. Frații Baides au multă experiență în materialele compozite, acesta fiind motivul pentru care au decis să înceapă producția chiar la ei acasă, pentru a asigura o calitate de top și un impact minim asupra mediului.

Evident ghidonul nu suportă niciun reglaj. Proiectat în jurul geometriei de DH cu cea mai joasă poziție posibilă, ghidonul e poziționat să funcționeze cel mai bine cu unghiuri ale furcii între 62-64 de grade, are un rise de 20 mm, upsweep de 5 grade și backsweep de 7 grade. Vor fi disponibile modele cu pipă de 20, 30, 40 și 50 mm și cu lățimea unică de 810 mm. Cu o greutate de doar 255 g, ghidonul va avea un preț de 630$, precomenzile fiind deschise cu livrare la finalul lunii iunie.

Pentru cei ce nu practică DH, Gemini au o opțiune interesantă: modelul Kastor este proiectat pentru biciclete de enduro și trail și are doar 235 g. Deoarece nu mai există limitarea impusă de interfața între pipă și ghidon, sunt disponibile lungimi ale pipei începând cu 10 mm până la 50 mm din 10 în 10. Ca Polux, Kastor nu este reglabil și vine cu un rise fix de 20 mm și cu unghiuri de 5 respectiv 7 grade, lățimea fiind de 810 mm.

 

Pentru iubitorii de XC există modelul Propus, cu același nivel de integrare dar cu o greutate de doar 149-159 g în funcție de dimensiuni. Vor fi disponibile pipe de 50-80 mm, lățimea va fi de 740 m, rise-ul 0, drop-ul de -12 mm și unghiurile de 5/7 grade.

Toate modelele vor fi disponibile la finalul lunii iunie la un preț de 537.19 Euro bucata.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + 12 =